Kırmızı et 7'den 70'e birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Peki, kırmızı et neye iyi geliyor? Kırmızı etin faydaları nelerdir?
Kırmızı et özellikle büyüme dönemindeki çocuklarda büyük bir öneme sahip. Çocukların zihinsel gelişimine ve büyümesine katkı sağlıyor.
Bilimsel verilere göre, 4-6 yaş arasındaki çocukların fiziki ve zihinsel gelişimlerini tamamlayabilmeleri için günde 20-25 gram protein tüketmeleri gerekiyor. Bu da yaklaşık olarak 100-125 gram kırmızı ete denk geliyor.
Kırmızı et tüketimi demir ve vitamin eksikliğini ortadan kaldırıyor.
Kırmızı et tüketimi çocuklarda önemli olduğu gibi yetişkin bireylerde de büyük bir öneme sahip.
Yeteri kadar et yiyemeyen kişilerde demir, B6 ve B12 vitamini eksiklikleri görülüyor.
Bazı hastalıklar için aşırı tüketimi zararlı olsa da, kırmızı etin haftalık beslenme düzeninde en az bir kez yer alması gerekiyor.
Yağsız olarak, haşlama veya fırında pişirilerek tüketilmesi önerilen kırmızı etin yetersiz alımı sonucu, demir eksikliğine bağlı kansızlık ortaya çıkıyor.
Kırmızı ette bol miktarda protein, demir ve çinko bulunuyor. Böylece kansızlığın önlenmesinde etkili oluyor.
Uzmanlar, etin yanında soğan ve sarımsak gibi ürünleri tüketmenin de hastalıklara karşı direnci artırdığı belirtiliyor.