Kahvaltılık tarifler arasında avokadolu yumurta ya da avokadolu ekmek sosları sevilerek tüketiliyor. Peki, kahvaltıda hem sağlıklı hem de kilo almamak için avokado nasıl tüketilir?
Yarım veya 2 avokadoyu bölüp, çekirdeğini çıkartın.
Daha sonra tepsiye koyup içerisine 1 veya 2 yumurtayı kırıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirip 220 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Üzerine taze soğan ve kırmızıbiber ekleyip servis edebilirsiniz.
Salata olarak tüketilecekse bekletilmiş bir avokado, göbek salata ya da marul, kabuğu soyulmuş ince dilimlenmiş domates, 1 veya 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, tercihen kırmızıbiber, sumak ve limonla karıştırabilirsiniz.