1. Lif alımınızı arttırın: Lif alımının yeterli olması; daha uzun süre tokluk, daha az yemek yemek ve kabızlığın giderilmesi ile ilişkili. Günlük beslenmemizde en iyi lif kaynakları ise; kuru baklagiller, sebze yemekleri, salatalar, meyveler özellikle de kabuklu yenilebilenleri, tam tahıl kaynakları... Lif alımınızı arttırmak için; her öğün sebze yemeği ya da salata tüketebilirsiniz. Haftanın 2-3 günü kuru baklagiller, çorba veya yemek olarak yer verebilirsiniz. Günlük 2 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih edebilirsiniz.
2. Yeterli miktarda su için: Belki de bugünlerde en çok unutulan içecek, su. Ancak su vücudumuzun her zaman olduğu gibi bugünlerde de en önemli ihtiyacı. Beynimizde susuma bölgesi ise açlık-tokluk merkezinin birbirine çok yakın olmasından dolayı susayan bireyler kendisini aç olarak hissedebiliyor. Bu da fazla yeme ve kilo artışı ile sonuçlanabiliyor. Bu yüzden, susamayı dahi beklemeden günlük en az 8-12 su bardağı su içilmeli. İçilen çay ve kahvenin suyun yerine asla geçmeyeceği bilinmeli.
3. Öğün düzeninizi oluşturun: Ana öğün hatta ara öğün saatlerinin belirlenmesi oldukça önemli. Ve akşam yemeğinin yatağa girmeden 5 saat önce, son ara öğün olan gece ara öğünün ise yatağa girmeden 2 saat önce tüketilmesi ve sonrasında bir şey yenilmemesi de kilo kontrolünü kolaylaştıracak, ağırlık artışını engelleyecektir.