FOTO GALERİ

Keçiboynuzu pekmezini kış hastalıklarına faydaları

Akdeniz ikliminde yetişen çok fonksiyonlu bir meyve olan keçiboynuzunun; özünden, tohumundan, unundan farklı şekillerde faydalanmak mümkün. Süper gıda kategorisinde yer alan keçiboynuzunun besin değeri de oldukça yüksektir.

  • 1
  • 5

Keçiboynuzunda gallik asit ile flavonoid başta olacak şekilde 24 ayrı polifenol bileşik vardır. Bu da keçiboynuzunun hastalıklara karşı ne kadar koruyucu olduğunu kanıtlamaktadır.

  • 2
  • 5

Gallik asit ayrıca serbest radikalleri temizleyerek kanser hücrelerini de öldürmektedir. Keçiboynuzunda bulunan kalsiyum oranı sütün ortalama 3 katından daha fazla olduğu için günlük ihtiyacı da fazlasıyla karşılar ve kemik sağlığına iyi gelir.

  • 3
  • 5

Yapılan araştırmalarda keçiboynuzunun; astım, alerji, bronşit, kolesterol, tansiyon, kanser, akciğer ödemi, kalp-damar ve karaciğer toksisitesine bağlı hastalıklar gibi tehlikelere karşı koruduğu ortaya çıkmıştır.

  • 4
  • 5

Bunların yanı sıra tannin içeren keçiboynuzu, doğal ishal kesicidir. Bu özelliğiyle özellikle çocuklarda çok fazla görülen ishale de faydalı olur. Tüm bu faydalarına bakıldığında çocuklar, yaşlılar ve yetişkinlerin düzenli olarak keçiboynuzunu tüketmeye özen göstermesi gerektiği de ortaya çıkıyor.

  • 5
  • 5