Serinlemek isteyen birçok insan sulu meyvelere yönelebiliyor. Nitekim sulu meyve denildiğinde pek çok insanın aklına karpuz da gelebiliyor. Özellikle tatlı bir karpuz seçildiğinde, adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet de bırakabilen bu meyve, pek çok insanda tekrar tekrar tüketme isteği bile oluşturabiliyor.
Karpuz seçmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak söz konusu 3 yöntemi pek çok kişi tercih edebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde tatlı meyveyi seçmeyi sağlayabilen 3 yöntem, meğer o meyvenin lezzetlisini seçmek bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor.
Serinlemek isteyenlerin sık sık tercih edebildiği bu meyve, pek çok kişi tarafından tüketilebiliyor. Ayrıca tatlı olduğunda, serinleme hissinin yanı sıra lezzet açısından da keyifli bir şekilde tüketilebiliyor. Bu nedenle karpuz seçme yöntemleri de araştırılabiliyor. Nitekim karpuz seçmenin 3 pratik yolu hemen aşağıda yer alıyor.
Karpuz seçerken lekelerine ve çatlak izlerine bakılması öneriliyor. Nitekim çatlak ve leke izleri, meyvenin olgunlaştığı anlamına gelebilir. Ayrıca ufak kahverengi noktalar, meyvenin tatlı olduğunu işaret edebilir.
Karpuzun sapına bakarak olgun olup olmadığı anlaşılabilir. Nitekim sapı kuru ise olgun olduğunu işaret edebilir. Ayrıca sapı kuru değil ve yeşilse, erken toplandığı anlamına gelebilir.
Karpuzun boyutuna kıyasla ağırlığı daha fazlaysa, lezzetli olduğu anlamına gelebilir.