FOTO GALERİ

Karpuz çekirdeğinin öyle bir faydası var ki...

Havaların ısınmasıyla karpuz sofralarda yerini almaya başladı. Hatta birçok insan için karpuz, ramazanda olmazsa olmaz meyveler arasında yer alır. Peki, karpuz neye iyi geliyor? İşte kalp hastalığından astıma kadar karpuzun faydaları…

  • 1
  • 11

Karpuzun faydalarını saymakla bitmiyor. Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliğiyle çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta karoten içerir. Bol miktarda likopen içermesi sayesinde kanserden koruyucu etkisinin yanı sıra vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı atılmasına, kalp fonksiyonlarının ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

  • 2
  • 11

İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.


  • 3
  • 11

İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak kanserini önlemede de rol oynar.


  • 4
  • 11

Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizler.

  • 5
  • 11

Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan cucurbocitrin adlı maddeyle kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.


  • 6
  • 11

Yağ ve kolesterol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri vardır.


  • 7
  • 11

Karpuz, soğuk algınlığına iyi gelir ve cinsel gücü arttırır. Vücuda zindelik, serinlik ve ferahlık verir.


  • 8
  • 11

Kemik gelişimini de destekler. Prostat kanserine iyi gelir.


  • 9
  • 11

Mineral kayıplarını giderir, B vitamini eksiği çekenlere öneriliyor. Yaz aylarında aşırı terleme sonucu vücudumuzdan uzaklaşan sodyum ve potasyumun geri kazanılması için oldukça elverişli bir meyve. Sodyum ve potasyum vücudumuz için işte bu yüzden oldukça mühim.

  • 10
  • 11

Karpuzdaki antioksidanlar astım şiddetini azaltıyor. Kolon kanseri, damar hastalıkları ve romatoid artrite karşı da oldukça etkili!

  • 11
  • 11

Gözdeki görme merkezinin tahribata uğramasını (makula dejenerasyonu) engelleyici özelliğe sahip. Yağ içermiyor, enerji üretimine önemli katkıları var. İyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde de görev alıyor.