Bir çay kaşığı tarçının faydasına şaşıracakcısınız. Eski zamanlardan beri mutfaklarda çok tüketilen tarçının faydaları saymakla bitmiyor.
Yurt dışında yapılan araştırmalara göre 6 hafta boyunca bir çay kaşığının çeyreği kadar tarçın tüketmek, kandaki glikoz miktarını ve kötü kolesterolü azaltıyor.
Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için de tarçının etkili olduğu belirtiliyor.
Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek eritme sürecini hızlandırmaktadır.
Şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olan bakteriler ve candida adı verilen bir mantarla savaşan tarçın, şişkinlik problemini ortadan kaldırır.
Kendinizi daha hafif hissetmek istiyorsanız, günde bir bardak tarçın çayı içmeyi unutmayın.
Tarçının aromatik kokusu ve antienflamatuar (iltihap önleyici) özelliği, kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir görev üstlenir, yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi gelir.
Kendinizi gergin ve stresli hissettiğiniz günlerde küvetinizi suyla doldurun ve içine birkaç damla tarçın yağı ve bal damlatın. Ilık su ve bu karışım sizi rahatlatacaktır.
Tarçın, kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynayan kalsiyum içerir. Kalsiyum emiliminin sağlanmasına yardımcı olan manganezi içeren tarçın, kemik oluşumunu destekler ve bağ dokusunu iyileştirir.
Kemik ağrılarına iyi gelir.
Kemik ağrılarını iyileştiren tarçını günde bir bardak çay şeklinde tüketebilir ya da ağrıyan bölgelerinize tarçın yağıyla masaj yapabilirsiniz.