Kararmış çatal ve kaşık pek çok insanın moralini bozabilir. Çünkü sıklıkla kullanılan bu eşyalar, karardığında kötü bir görüntü ortaya çıkartabilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, kararmış çatal ve kaşık parlatmanın pratik yolları arasında gösterilebiliyor. Üstelik parlatmak için, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor.
KARARMIŞ ÇATAL VE KAŞIK PARLATMANIN PRATİK YOLU
Kararmış çatal ve kaşık parlatmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim kararmış çatal ve kaşık parlatmanın pratik yöntemlerinden biri, karbonat ve sirke yöntemi.
Karbonat ve sirke, paslanmaz çelik yüzeylerdeki kararmaları ve lekeleri gidermede faydalı olabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;
Bir kaba karbonat ve biraz su ilave edilir.
Devamında karıştırılır macun kıvamına getirilir.
Ardından sirke ilave edilerek köpürtülür.
Elde edilen karışım, kararmış çatal ve kaşıkların üzerine uygulanır.
Birkaç dakika bekletildikten sonra durulanır, kurulanır ve parlatılır.
Bu sayede kararmış çatal ve kaşıkların parladığı görülebilir.
Dikkat: Çatal ve kaşıkların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Eğer yukarıdaki yöntem mevcut çatal ve kaşığa zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.