FOTO GALERİ

Kalp krizini önleyen 10 şifalı besin

Kalp krizini önleyen besinler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle koronavirüs sürecinde kalbe iyi gelen besinler en çok araştırılan konular arasında yer aldı. İşte kalp krizini önleyen doğal besinler…

  • 1
  • 13

Kalbe iyi gelen doğal besinler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde yer alan bilgiye göre kalp krizini önleyen birçok besin yer alıyor. İşte yeşil sebzelerden kuruyemişe kadar kalbe iyi gelen doğal besinler…

  • 2
  • 13

SOFRADA HAFTADA 2 KEZ BALIĞA YER VERİN: Omega-3 yağ asidi içeriği yüksek olan balık, kan hücrelerinin birbirine yapışmasını ve pıhtılaşmayı önlüyor. Haftada en az iki kere, orta büyüklükte bir balık tüketmeye çalışın. 

  • 3
  • 13

FINDIK YA DA BADEM TÜKETİN: Haftada en az 140 gr fındık veya badem yiyen kişilerde kalp ve damar hastalıklarına daha az rastlanıyor. Çünkü bu besinler, iyi kolesterol HDL’yi yükseltiyor ve kötü kolesterol LDL’yi düşürüyor. Ancak bunlardan çok yiyip kilo almamaya bakın.

  • 4
  • 13

HAFTADA 1 YA DA 2 TANE YUMURTA TÜKETİN: Kolesterol değerini yükselten etkiye sahip olduğu için haftada ikiden fazla yumurta yemeyin. Ayrıca tam yağlı sütten hazırlanmış süt ürünleri yerine, az yağlı veya yağsız sütten yapılanları tercih edin. 

  • 5
  • 13

HER GÜN 6 FİNCAN SİYAH ÇAY İÇİN Arizona Üniversitesi tarafından, çayın çok tüketildiği Suudi Arabistan’da 3 bin 430 yetişkin üzerinde yapılan araştırmaya göre; günde 6 fincandan fazla siyah çay içenlerde kalp ve damar hastalıkları riskinin, içmeyenlere göre yüzde 50 daha az görüldüğü ortaya çıktı.

  • 6
  • 13

14- 150 MİLİGRAM ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ: Üzüm çekirdeği, iyi kolesterolün (HDL) yükselmesine ve kötü kolesterolün (LDL) azalmasına katkıda bulunuyor. Kalp krizi riskini azaltıyor. Kilonuza göre günde 150-300 mg üzüm çekirdeği tüketebilirsiniz.

  • 7
  • 13

YAĞ TÜKETİMİ YÜZDE 30’U GEÇMESİN: Araştırmalara göre; yağ kısıtlamaları, kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranında yüzde 30-60 azalma sağlıyor. Bu nedenle, yağ tüketiminiz diyetinizin yüzde 30’unu geçmesin. 

  • 8
  • 13

GÜNLÜK TUZ TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN: Kalp sağlığı için günde 6 gram tuz tüketiminin yeterli olduğu belirtiliyor.

  • 9
  • 13

1 DİŞ SARIMSAK VE SOĞAN TÜKETİN: Artık soğanın ve sarımsağın faydasını bilmeyen yoktur. Soğan ve sarımsağın içerdiği bileşenler, kolesterolün oksitlenip damar çepherlerine zarar vermesini ve damarları tıkamasını engelliyor. Ayrıca kan sulandırıcı etkiye de sahipler.

  • 10
  • 13

GÜNDE EN AZ 1 DOMATES TÜKETİN: Likopen içeriği yüksek olan domates, aynı zamanda yüksek oranda antioksidan içeriyor. Bu özelliği sayesinde kalbin büyümesini ve dıştan yağlanmasını önlerken, kolesterolün düşürülmesinde ve dengelenmesinde de etkili oluyor. 

  • 11
  • 13

2 GÜNDE BİR YEŞİL SEBZE TÜKETİN: Ispanak ya da semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri haftada en az iki kez sofranızda mutlaka bulundurun. 

  • 12
  • 13
  • 13
  • 13