Ihlamur, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı semptomlarını azaltıyor.
Ihlamurun içindeki güçlü antioksidanlar enfeksiyonlara karşı korumaktadır
DHA’ya açıklamalarda bulunan Bariatrik Beslenme Uzmanı Diyetisyen Nida Yıldız, tüketimi abartmamak gerektiğini, boğaz yollarında tahrişe neden olmaması için sıcak tüketilmemesini önererek, günde ortalama 3 bardak tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Ihlamurdan daha sağlıklı yararlanabilmek için hazırlarken kaynatmamaya daha çok demleyerek tüketmeye özen gösterilmelidir.
Çok sıcak tüketilmemelidir, çünkü ciddi anlamda boğaz yollarında tahrişlere sebep olabilir.
Ihlamur hazırlandıktan sonra 3 dakika bekletilmelidir.
Faydalı diye ıhlamur tüketimi abartılmamalıdır. Ortalama olarak 3 bardak kadar tercih edilebilir.