Hindistan cevizi nasıl yenir?
"Hindistan cevizi nasıl yenir?” sorusu merak ediliyor. Tropikal bir meyve olan Hindistan cevizi son yıllarda ülkemizde de rahatlıkla bulunan bir meyvedir. Hindistan cevizinin tüketilmesinde birçok fayda vardır. Faydasının saymakla bitiremeyeceğimiz bu tropik meyvenin kırılması zordur. Herkes "hindistan cevizi nasıl yenir" merak etmektedir. İşte herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı...
Tropik iklimin hakim olduğu Uzak Doğu, Güney Asya ve Güney Amerika’da yetişen hindistan cevizi tropikal meyveler arasında en çok bilinen ve en çok tüketilen meyvelerden biridir.
Bağışıklığı güçlendiren, bitkinliği ve stresi dindiren, aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için faydalı hindistan cevizi kilo vermeye yardımcıdır. Kalori değeri oldukça düşük olan hindistan cevizi suyu bir numaralı diyet içeceğidir.
Hindistan cevizini açmadan önce içindeki suyu almak gerekir. Bunun için meyvenin üzerindeki 3 noktadan birini sivri uçlu bir bıçak yardımıyla delmelisiniz. Bu delikten meyvenin içindeki suyu bir bardağa doldurabilirsiniz.
Daha sonra kalın bir bıçağın sırt kısmıyla hindistan cevizinin farklı noktalarına vurarak meyveyi kırabilirsiniz. Kırıkların üzerindeki beyaz meyveyi çiğ olarak tüketebilir, rendeleyerek hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi kırılarak, içindeki faydalı meyve robottan geçirilerek ya da rendelenerek kullanılabilmektedir. Rendelenen hindistan cevizi sıkıldığında, elde edilen beyaz süt ile evde cilt bakım kürleri hazırlayabilirsiniz.
Rendelenmiş hindistan cevizini tatlılarda ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Mutfakta olduğu kadar kozmetik sektöründe de kendine yer bulan hindistan cevizinin yağı, suyu, sütü ve hazır paketlerde rendelenmiş halini de marketlerde bulabilirsiniz.
Hindistan cevizi kırılmadan önce 180 derecede ısıtılmış bir fırında bekletilirse kabuk ve etli kısım daha kolay ayrılır.
Kırılmamış bütün hindistan cevizini 4 aya kadar oda ısısında muhafaza edebilirsiniz. Rendelenmiş taze hindistan cevizini buzdolabı poşetinde ya da saklama kabında 4 gün buzdolabında, 6 ay ise derin dondurucuda saklayabilirsiniz.