FOTO GALERİ

Hayat kurtaran 10 pratik yemek tarifi!

Aniden bir misafir geleceğini haber verdiğinde ya da birkaç gün sonrası için birini evinize davet ettiğinizde ne hazırlayacağınız konusunda soru işaretleri olabilir. Ani gelişen misafir ağırlama durumları için pratik yemek tarifleri bulunuyor. Hızlıca, kolay bulunur malzemelerle lezzetli yemekler yapıp mahcup olmamanız mümkün. Haberimizin devamında sizlere özel hazırladığımız ani gelişen durumlar için sizi kurtaracak yemek tariflerini bulabilirsiniz.

  • 1
  • 27
ISPANAKLI MİLFÖY BOHÇALARI

Ispanaklı Milföy Bohçaları Tarifi İçin Malzemeler

1,5 yemek kaşığı zeytinyağı 5 adet mantar(küp küp kesilmiş) 1 bağ ıspanak 1 adet soğan(karamelize edilmiş) 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4 adet milföy hamuru Cheddar Sos İçin:1 paket krema 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 50 gramcheddar peyniri

Ispanaklı Milföy Bohçaları Tarifinin Püf Noktası

Sos hazırlanırken kremanın fazla kaynamamasına dikkat edin. Fazla kaynayan krema sosun kesilmesine sebebiyet verecektir.
  • 2
  • 27
Ispanaklı Milföy Bohçaları Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanı yarım halka şeklinde doğrayın. Doğanmış soğanları 1 çay kaşığı esmer şeker eşliğinde çevire çevire karamelize edin. Karamelizasyon başladığı zaman 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Dilediğiniz diriliğe ve renge gelince tavadan alın. Zeytinyağını ısınmış tavada ısıtın. Temizlenmiş ve küp küp doğranmış mantarları soteleyin. Sotelenen mantarlara ıspanakları ilave edin ve karamelize soğanı ekleyin. Baharatları da ilave edin ve iç harcı soğutun. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Milföy yapraklarını 4 eş kare olacak şekilde kesin. Kestiğiniz karelerin içine harcı yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın. Kürdan yardımıyla hamurları birbirine tutturun ve yumurta sarısı sürerek 15-20 dakika pişirin. Bohçalar pişerken kremayı minik bir sos tavasına alın. Bahataları ekleyin. Bir taşım kaynayınca ocağın altını kısın ve cheddar peynirini ilave edin. Pişen ıspanaklı bohçaları sosunuzla servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
  • 3
  • 27
AVCI BÖREĞİ

Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

2 adet hazır yufka 3 yemek kaşığı sıvı yağ Börekleri kaplamak ve kızartmak için: 2 adet yumurta(çırpılmış) 1 su bardağı galeta unu İç harcı için:200 gram orta yağlı kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı ince bulgur(sıcak su ile şişmemiş hali için 1 su bardağı)1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi1/2 demet maydanoz(doğranmış)1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Avcı Böreği Tarifinin Püf Noktası

Fırında pişirme ya da kızartma esnasında dağılmaması için börekleri çok fazla iç harçla doldurmamaya ve gevşek bir şekilde sarmamaya özen gösterin. Böreklerin her tarafını çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Avcı Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi Yufkaların üzerine sürmek için sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı kadar yoğurtla karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız kıymalı iç harca; arzu ettiğiniz baharat çeşitleri, çok az miktarda domates salçası hatta dolmalık fıstık ve kuş üzümü ekleyebilirsiniz. Yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisinde kızarttığınız börekleri daha çıtır olmaları için arzuya göre derin yağda ya da fritözde kızartarak da pişirebilirsiniz.
  • 4
  • 27
Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymalı iç harcı için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ceviz içini keskin bir bıçak yardımıyla kıyın. Kapaklı küçük bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp şişmesi için kısa bir süre bekletin. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Soğanları ekleyip, soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurma işlemini sürdürün. Soğanların üzerine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Kavrulan kıymanın üzerine ceviz, şişmiş ince bulgur ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Yufkaları dörde bölün ve her birini fırça ile yağlayın. Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin ve önce kenarlardan katlayarak rulo haline getirip kapatın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın. Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
  • 5
  • 27
ÜÇ MALZEMELİ KURABİYE

Üç Malzemeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağıayçiçek yağı 3 - 3,5 su bardağı un1 paket toz krem şanti

Üç Malzemeli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda ısısında da sertleşmeye devam edecektir. Onları mümkünse ızgara teli üzerinde dinlendirin.
  • 6
  • 27
ÜÇ MALZEMELİ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

1 su bardağı ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. 1 paket toz krem şantiyi ve unun 1 bardaklık kısmını ilave ederek karıştırmaya başlayın. 2 su bardağı unu da azar azar ilave edin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıvam alan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Ardından yağlı kağıt serili bir fırın tepsinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.
  • 7
  • 27
175 derecede ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar 15-20 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.
  • 8
  • 27
İÇLİ KÖFTE

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dış Harcı İçin: 1,5 su bardağı ince bulgur 1,5 yemek kaşığı irmik 2 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber İç Harcı:2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adetsoğan200 gram kıyma 1/2 su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 9
  • 27
İçli Köfte Tarifinin Püf Noktası

İçli köftenin dış harcını hazırlarken ince bulgur kullanarak hamurun daha tok olmasını sağlarsınız. Limon Sıkacağında İçli Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi Dilerseniz haşlayarak da servis edebilirsiniz.
  • 10
  • 27
İÇLİ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR? İçli Köfte Tarifinin Püf Noktası

İç Harcın Hazırlanışı: İçli Köfte Tarifinin Püf Noktası

Harcı hazırlayacağınız tavayı ısıtın ve zeytinyağını ilave edin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğana kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu salıp geri çekinceye kadar karıştıra karıştıra pişirmeye devam edin. Cevizleri ekleyin ve karıştırın. Baharatları ve salçayı ekleyin. En son kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
  • 11
  • 27
İçli Köftenin Hazırlanışı:

İnce bulgur ve irmiği bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 15 dakika demleyin. Biber salçası, un, yumurta, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce yoğurun. Limon sıkıcağını ters çevirin ve temiz bir streç filmle kaplayın. Ellerinizi ıslatın ve ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar kopartın. Limon sıkacağının içine parmağınızla yayın ve hamuru incelterek şekil verin. Hazırladığınız harcı hamurun içine yerleştirin ve streç filmi çekerek limon sıkacağından ayırın. Bir parça hamurla içli köftenin tabanını da doldurun ve hazır. Kızgın yağda 3-4 dakika hamuru iyice kızarana kadar kızartın. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
  • 12
  • 27
MİNİ PİZZA

Mini Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Pizza hamuru için: 2,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt1/2 tatlı kaşığı kuru maya1/2 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz Sosu için:2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı acı sos1 yemek kaşığı ılık su1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik Üzeri için:1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 10 adet cherry domates 1/2 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin1/2 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 13
  • 27
Mini Pizza Tarifinin Pişirme Önerisi

Mayalanan pizza hamurlarını ince bir şekilde açıp yuvarlak kalıplarla kesebileceğiniz gibi elinizde de şekil verebilirsiniz.
  • 14
  • 27
Mini Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

Pizza hamurunu hazırlamak için öncelikle; ılık süt, kuru maya ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin. Elenmiş un ve tuzu derin bir kaba aldıktan sonra orta kısmını açın. Zeytinyağı ve sıvı maya karışımını da kattıktan sonra tüm malzemeyi orta kısımdan kenarlara doğru karıştırmaya başlayın. Toparlanan pizza hamurunu mümkünse mermer bir tezgah üzerinde yuvarlayıp büyük bir beze haline getirin. Üzerini streç filmle kaplayın ve oda ısısında mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Basit ve pratik bir pizza sosu için; domates salçası ve acı sosu ılık suyla karıştırıp kıvamını açın. Zeytinyağı ve kekik ilavesiyle karıştırın. Mayalanan pizza hamurunu küçük bezelere ayırın. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle büyütüp küçük yuvarlaklar şeklinde açtıktan sonra fırın tepsilerine aralıklı olarak yerleştirin. Hazırladığınız pratik domates sosunu küçük bir kaşık yardımıyla hamurların üzerine sürüp kenarlara doğru yayın. Hamurların kenar kısımlarında pay bırakmaya dikkat edin. Sırasıyla; rendelenmiş kaşar peyniri, incecik dilimlenmiş cherry domates ve dilimlenmiş zeytinleri pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yaklaşık 15 dakika peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcağı sıcağına bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
  • 15
  • 27
MERCİMEK KÖFTESİ

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek 3 su bardağı sıcak su 1,5 su bardağı ince bulgur 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 5 adet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber
  • 16
  • 27
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Mercimeğin haşlama suyunu duruma göre azaltıp arttırabilir köfte karışımına macun kıvamına gelmesi için yoğurma işlemi esnasında gerekirse azar azar ılık su ekleyebilirsiniz.
  • 17
  • 27
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın. Üzerine ince bulguru ekleyin. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Doğradığınız soğanları 5 dakika kadar kavurun. Sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin. Soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun. Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ilave edin. Malzemeleri yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin. Servis tabağına aldığınız mercimekli köfteleri arzu ettiğiniz yeşilliklerle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
  • 18
  • 27
SEBZELİ KİŞ

SEBZELİ KİŞ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

İç Harç İçin:1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet patates 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığıtuz1/2 tutam karabiber1 çorba kaşığı zeytinyağı Kiş Hamuru İçin: 175 gramun100 gram sana margarin(soğuk)20 ml.su1 adet yumurta sarısı 8 gram tuz SEBZELİ KİŞ TARİFİNİN PÜF NOKTASI Hamuru dolapta dinlendirmek, hamur açma işleminde daha elastik olmasına yardımcı olur.
  • 19
  • 27
SEBZELİ KİŞ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Dilerseniz kaşar peynirini harç ile birleştirebilir ve 15 dakika pişirebilirsiniz.
  • 20
  • 27
SEBZELİ KİŞ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kiş hamurunun yapılışı için: Un ve margarini geniş bir kabın içerisinde, margarini elinizke ufalayarak una yedirin. Su, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç filme sararak dolapta 15 dakika dinlendirin. İç Harcın Hazırlanması: Kabak, patates ve havucu hepsi aynı boyda olacak şekilde küp küp doğrayın. Tavayı ısıtın ve ısınan tavaya zeytinyağını ekleyin. Küp küp doğradığınız sebzeleri önce patates ve havuçtan başlamak üzere soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyerek aromalandırın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Dinlenen kiş hamurunu unladığınız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın.Fırın kabınızdan büyük bir bardak yardımı ile kesin. Fırın kaplarınızı yağlayarak kiş hamurunuzu yerleştirin. Hamurun taban kısmına çatal yardımı ile minik delikler açın. Harcınızı kaşık yardımı ile hamurunuza doldurun. Harcı doldurup 10 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra fırından çıkarın ve dilediğiniz yeşillikle süsleyin, biz frenk soğanını tercih ettik. İşte bu kadar, afiyet olsun!
  • 21
  • 27
MİNİ HAMBURGER

Mini Hamburger Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kıyma 1/2 adet soğan 1 çay kaşığıkimyon1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 dilim ekmek içi 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy yumurta 8 adet minik burger ekmeği1/2 demet maydanoz 3-5 adet marul yaprağı1 adet sarı biber
  • 22
  • 27
Mini Hamburger Tarifinin Püf Noktası

Köfte harcınızı dinlendirmek, içinde bulunan tüm malzemelerin tadının ete iyice işlemesine yardımcı olur. Mini Hamburger Tarifinin Pişirme Önerisi Dilerseniz 180 derecelik fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.
  • 23
  • 27
Mini Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymayı geniş bir kapa alın. Soğanları rondodan çekin ve suyunu süzüp kıymaya ekleyin. Sarımsakları bıçağın ters yüzü ile ezin. Ezdiğiniz ve püre haline getirdiğiniz sarımsakları kıyma ve soğanın üzerine ekleyin. Ekmek içini ve yumurtayı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Maydanozları ince ince kıyıp karışıma ekleyin. Baharatları ekleyerek karışımı, homojen bir hale getirin. Yoğurduğunuz köfte harcını, streç filme sararın buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Tavanızı ısıtın, zeytinyağı ile yağladığınız peçete yardımı ile tavanın içini yağlayın. Köfteleri minik yassı burger köfteleri olacak şekilde şekillendirin. 10 dakika iki yüzünü de pişirin. Köfteler hazır. Sarı bibelerinizi ve marul yapraklarını yıkayıp kurulayın ve dilediğiniz gibi hamburgerinizi hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun.
  • 24
  • 27
ACI BİBERLİ KURABİYE

ACI BİBERLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

250 gram tereyağı(oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adetyumurta 1 adet yumurta akı2,5 yemek kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı pul biber Üzeri İçin:1 yemek kaşığı çörek otu
  • 25
  • 27
ACI BİBERLİ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir kaseye oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke, tuz ve toz şeker ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Karıştırdığınız malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerine toz kırmızı biber ve pul biber de ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve iki parçaya bölüp oklava veya merdane ile açın. Dilediğiniz kalıpla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • 26
  • 27
PATATESLİ SİGARA BÖREĞİ

Patatesli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

4 adetpatates1 tatlı kaşığıtuz1 çay kaşığı pul biber1 adetsoğan1 tatlı kaşığıtereyağı3 adetyufka4 yemek kaşığı kızartma yağı Patatesli Sigara Böreği Tarifinin Püf Noktası Yufkanın ucunu suyla ıslatmak böreğin kızarırken açılmasını önleyecektir. Yağ yeterince ısınmadan kızartma yapmak böreğin fazla yağ çekmesine neden olacaktır. Yağın yeterine ısındığını ortasında oluşan tabakadan anlayabilirsiniz.
  • 27
  • 27
Patatesli Sigara Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilersiniz üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 15 dakika pişirebilirsiniz. Patatesli Sigara Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Soğanı yemeklik küp küp doğrayın. Tereyağını eritin ve soğanları kavurun. Patatesleri püre kıvamına getirin ve soğanlarla beraber kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırarak pişirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 eşit üçgen dilim olacak şekilde porsiyonlayın. Üçgenin taban kısmına patatesli harcı yerleştirin ve sarın. Yufkanın ucunu su yardımıyla açılmaması için sabitleyin. İyice ısınan kızartma yağında börekleri kızartın. İyice kızaran börekleri fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine bekletin ve servis edin. İşte bu kadar…