Türkiye’de çok yaygın olarak tüketilen dut, çok yararlı bir meyve. İşte dutun bilmediğiniz faydaları...
Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır.
Aç karnına tüketilen dut kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir.
Dut ateş düşürücüdür. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
Uykusuzluğa iyi gelmesi de dut faydaları arasındadır.
Dut, kronik ishali ve bağırsak ülserlerini giderir. Özellikle kuru dutun bu etkisi vardır.
Ağız ve boğaz şişlerini giderir, bebeklerin ağızlarındaki yara ve pamukçuğa iyi gelir.
C vitamini, kalsiyum ve demir bakımından çok zengin olan dut, karaciğeri kuvvetlendirir.
Romatizmal ağrılara, böbreklerdeki ağrılara iyi gelir.
Bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.
Stres, yorgunluk gibi rahatsızlıklara karşı faydalıdır.