FOTO GALERİ

Hafıza diyeti Alzaymır riskini yüzde 80 azaltıyor! Kırmızı et, peynir ve tereyağı yasak

Hafıza diyeti Akdeniz tipi beslenmeyi barındırıyor. Proteinlerden ziyade yeşilliklere önem verilen bu diyet vücudu gençleştiriyor. Zehir gibi bir hafıza için yeşillik ve Omega 3 yağlı besinler bolca tüketilmeli. Balık, ıspanak, ceviz vb doğal gıdalar beyin işletim sisteminin düzgün çalışmasını sağlıyor. Hafıza diyeti beyin hücrelerinin de yenilenmesini sağlıyor. İşte hafıza diyetinin incelikleri...

  • 1
  • 4

Yeşil yapraklı sebzeler (karalahana, ıspanak, marul): Haftada en az 6 porsiyon... Yeşil yapraklı sebzelere ilave olarak günde en az bir porsiyon başka sebze yemeğe çalışın. Daha az kalorili olmaları nedeniyle nişastalı olmayan sebzeleri tüketmeye çalışın.

  • 2
  • 4

Kızartılmış veya fast food yiyecekler (patates kızartması, tavuk parçaları, soğan halkaları, kızarmış tavuk, hamburger): Haftada en fazla 1 porsiyon tüketebilirsiniz.

  • 3
  • 4

Fasulye (siyah fasulye, barbunya): Haftada en az 3 porsiyon... Tam tahıllar ( kinola, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, tam tahıllı makarna ve ekmek): Günde en az 3 porsiyon tüketmeye çalışın.

  • 4
  • 4

Balık (somon, ton balığı, alabalık): Haftada en az 1 porsiyon... Kırmızı et (biftek, kıyma, kuzu eti): Haftada en fazla 4 porsiyon ile sınırlamaya çalışın.