Yeşil yapraklı sebzeler (karalahana, ıspanak, marul): Haftada en az 6 porsiyon... Yeşil yapraklı sebzelere ilave olarak günde en az bir porsiyon başka sebze yemeğe çalışın. Daha az kalorili olmaları nedeniyle nişastalı olmayan sebzeleri tüketmeye çalışın.
Kızartılmış veya fast food yiyecekler (patates kızartması, tavuk parçaları, soğan halkaları, kızarmış tavuk, hamburger): Haftada en fazla 1 porsiyon tüketebilirsiniz.
Fasulye (siyah fasulye, barbunya): Haftada en az 3 porsiyon... Tam tahıllar ( kinola, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, tam tahıllı makarna ve ekmek): Günde en az 3 porsiyon tüketmeye çalışın.
Balık (somon, ton balığı, alabalık): Haftada en az 1 porsiyon... Kırmızı et (biftek, kıyma, kuzu eti): Haftada en fazla 4 porsiyon ile sınırlamaya çalışın.