Kimyasal işlemler sonucunda elde edilen margarin, anne sütünün kalitesini azaltır, bağışıklık sistemini zayıflatır ve kalp hastalığı riskini artırır.
Zencefilin yararlarının yanında fazla kullanılması sonucu zararları da bulunmaktadır. Günlük 1,2 gramdan fazla tüketmek zararlıdır. Mide ekşimelerine neden olmaktadır, ritim bozukluğu, deri döküntüsü ve depresif etki yaratmaktadır. Hamilelikte tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Fazla kullanılan zencefil hamilelikte düşüğe sebep olabilir.
Aşırı sıcak içecekler enfeksiyonu önleyici bağışıklık salgılarını tahrip ederek solunum yollarının doğal savunmasına zarar verir. Akciğeri olumsuz etkiler.
Özellikle koronavirüs sürecinde herkesin çok ilgi gösterdiği zerdeçalın aşırı tüketilmesi zararlıdır. Bazı insanlarda mide rahatsızlıklarına, baş dönmesine sebep olabilir.
Kızartma ürünleri beslenme dengesini bozar. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.
Günde 6 gram fazladan tuz tüketen insanlarda belirgin bağışıklık sistemi bozukluklarına rastlandı.
Sigaranın vücutta birçok organa zarar verdiğini herkes bilir. Ancak şu süreçte özellikle sigara tiryakilerinin koronavirüse yakalanmaları durumunda hastalıklarının daha şiddetli seyrettiği belirtiliyor.
İki yemek kaşığından fazla muskat cevizi, kalp ritim bozukluğuna, mide bulantısına, baş dönmesine sebep olabilir.
Aşırı ve uzun süreli şeker tüketimi bağışıklık sistemini baskılar. Ayrıca nörolojik problemlere de sebep olmaktadır.