Marulun faydaları merak ediliyor. Özellikle mutfakta her gün tüketilen sebze olan marul neye iyi geliyor? Marul, kemik erimesinden romatizmaya kadar birçok hastalığa iyi geliyor.
Ülser, gastrit, kolit, tahrişler, barsak sendromları, kabızlık, uykusuzluk ve anksiyete gibi hastalıklar karşısında yarar sağlıyor. İşte marulun diğer faydaları…
Marul gıda zehirlenmelerine sebep olan bakterilere karşı kalkan oluyor. Bu sayede zehirlenmeleri önlemek amacıyla doğal bir kaynaktır.
Sinirleri yatıştırır. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır.
Sinirsel kalp çarpıntılarını keser.
Tansiyonu düşürür.
Hazmı kolaylaştırır. Marul, kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Kadınlarda adet döneminin, daha sağlıklı, daha az ağrılı ve zamanında olmasına da yardımcı olur.
Kemik erimesi ve romatizmada faydalıdır.
Özellikle gelişme çağındaki çocukların gelişimini destekler.
Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Cildi güçlendirir ve güzelleştirir.
Yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası; kan çıbanı, apse ve yanıklarda faydalıdır.