FOTO GALERİ

En besleyici 10 bitkisel gıda

Bağışıklığı güçlendiren vitamin bakımından zengin olan besinler araştırılıyor. Özellikle koronavirüs salgını ile bazı besinler ön plana çıktı. Peki, bu süreçte en çok tercih edilen besinler hangileridir? Koronavirüs sürecinde popüler olan ve direnci artıran besinleri kalori miktarı ile birlikte haberimizde bulabilirsiniz.

  • 1
  • 10

Atıştırmalık olarak da diyetisyenlerin önerdiği bademde 579 kalori (100 g) bulunuyor. Mono doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan bademin, kalp ve damar sağlığına ve diyabete iyi geldiği biliniyor.

  • 2
  • 10

Fesleğende 23 kalori (100 g) bulunuyor. Kalbi korumada etkili bir bitki olarak biliniyor. Mantara ve bakteriye karşı etkili olduğu sanılıyor.

  • 3
  • 10

Pancar yaprağında 22 kalori (100 g) bulunuyor. Şeker pancarı bitkisinin yaprağıdır. Kalsiyun, demir, K vitamin ve B grubu vitaminler (özellikle riboflavin) bakımından önemli bir bitkidir.

  • 4
  • 10

Yeşil soğanda 27 kalori (100 g) bulunuyor. Bakır, fosfor ve magnezyum bakımından zengin yeşil soğan aynı zamanda iyi bir K vitamin kaynağıdır.

  • 5
  • 10

Acıbiberde 324 kalori (100 g) bulunuyor. Capsicum bitkisinin meyvesi olan acı biber, kapsaisinoid, karotenoid ve askorbik asit ve antioksidanlar bakımından zengindir.

  • 6
  • 10

Mutfakların olmazsa olmazı kuru soğan bu dönemde en yararlı besin olarak karşımıza çıkıyor. Kuru soğanda 30-40 kalori bulunuyor. Kilo vermeye yardımcı olan soğan, birçok hastalığa da iyi geliyor.

  • 7
  • 10

Brokolide 22 kalori (100 g) bulunuyor. Bildiğimiz brokoliden farklıdır. Sapları daha uzun, çiçek kısmı daha küçük olan bu sebze turpgillerdendir.

  • 8
  • 10

C vitamini yüklü mandalinada 53 kalori (100 g) bulunuyor. Turunçgillerden şeker içeriği yüksek bu meyve, karotenoid ve A vitamin bakımından zengindir.

  • 9
  • 10

Mutfaklarda çok kullanılan pul biberde 282 kalori (100 g) bulunuyor. A, C, E vitaminleri, fenolik bileşikler ve karotenoidler bakımından zengindir.

  • 10
  • 10

Kırmızı lahanada 31 kalori (100 g) bulunuyor. Vitaminler bakımından zengin bu bitkinin yabani akrabalarının Avrupa veya Akdeniz'de deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu tahmin ediliyor.