Patatesli, peynirli, kıymalı veya sebzeli börekleri şimdiden hazırlayıp dolaba atmak sahurda veya iftarda büyük kolaylık sağlar.
Ramazan’da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan içli köfte, yapılması vakit alan bir yemek türü. Bir de oruçluyken daha zor olabiliyor. Köfteleri pişirmeden buzlukta dondurup yeneceği zaman iftar için haşlamak çok pratik bir çözüm olacaktır.
Hem yetişkinler hem de gençler tarafından sevilen köfte, makarna yanına pratik lezzet oluyor.
Uzmanlar sahurda kahvaltı öneriyor. Dolayısıyla kahvaltı yanına yapılan poğaçalar doyurucu olabilir.
Mantıyı kim sevmez? Mutfağın hem vakit alan hem de çok sevilen yemeklerinden biri olan mantıyla oruçlu oruçlu uğraşmak istemiyorsanız, şimdiden hazırlığa başlayın ve dolaba yerleştirin.
Közlenmiş kırmızıbiber de birçok yemeğe bile tercih edilen lezzetli bir meze türü. Biberleri közledikten sonra dondurucuya atabilirsiniz. Aynı şekilde patlıcan için de bunu yapabilirsiniz.