İnsanlarda ve hayvanlarda yapılan çalışmalara göre zencefil kilo vermede rol oynayabilir. 2019 tarihli bir inceleme, zencefil takviyesinin aşırı kilolu veya obeziteli kişilerde vücut ağırlığını, bel-kalça oranını ve kalça oranını önemli ölçüde azalttığı sonucuna varmıştır.
Osteoartrit (OA), eklemlerde dejenerasyonu içerir ve eklem ağrısı ve sertliği gibi semptomlara yol açar. Bir incelemede zencefilin ağrıyı ve sakatlığı azaltmaya yardımcı olabileceği sonucuna varıldı. Katılımcılar, çalışmaya bağlı olarak 3-12 hafta boyunca günde 0,5-1 gram zencefil aldılar. Çoğunda diz OA tanısı vardı.
Bazı araştırmalar zencefilin antidiyabetik özelliklere sahip olabileceğini öne sürüyor. 2015 yılında yapılan bir çalışmada tip 2 diyabetli 41 kişi günde 2 gram zencefil tozu aldı. 2019'da yapılan bir inceleme ayrıca zencefilin tip 2 diyabetli kişilerde HbA1c'yi azaltabileceğine dair kanıtlar buldu, ancak yazarlar bunun açlık kan şekeri düzeylerini düşürebileceği sonucuna varmadı.
Zencefil, yiyeceklerin mideden geçişini hızlandırarak hazımsızlığın yönetilmesine yardımcı olabilir. Fonksiyonel dispepsi, kişinin açık bir sebep olmaksızın karın ağrısı, şişkinlik, aşırı tokluk hissi, geğirme ve mide bulantısı gibi semptomlarla birlikte hazımsızlık yaşamasıdır. Sıklıkla irritabl bağırsak sendromu (IBS) ile ortaya çıkar.
Yüksek LDL (kötü) kolesterol seviyeleri, kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılıdır. 2022 yılında yapılan 26 denemeden oluşan bir incelemede araştırmacılar, zencefil tüketiminin trigliseritleri ve LDL kolesterolü önemli ölçüde azaltırken HDL kolesterolü artırdığını buldu. Günde 1.500 mg'ın altındaki dozlar bile etkili olmuştur.