ERİK: A ve C vitamini ile kalsiyumdan zengin olan erik bağışıklığı güçlendiren meyveler arasında yer alıyor. Bağırsak çalıştırıcı ve direnç artırıcıdır. Kabızlığa iyi gelir.
KARPUZ: Yazın vazgeçilmezi olan karpuz, A ve C vitamini ile fosfor ve potasyum içerir. Kanser türlerine karşı etkili olan karpuz, böbrekteki kum ve taşların atılmasında faydalıdır. Toksin atıcıdır. Sıvı ihtiyacının karşılanmasına da katkısı vardır.
KAVUN: A vitamini, potasyum ve folik asit açısından zengin olan kavun, damar tıkanıklığında, bağırsakların çalışmasında etkilidir.
KAYISI: Bağışıklığı güçlendiren A, B ve C vitamini içeren kayısı, cilt, göz ve bağışıklık sistemine fayda sağlar. Kemik gelişimini arttırır. Kansızlığa iyi gelir. Kas ve sinir sistemini güçlendirir.
VİŞNE: A vitamini ve potasyumdan zengin olan vişne idrar söktürücüdür. Karaciğere ve mideye faydalıdır.
ŞEFTALİ: C vitamini, potasyum ve posadan zengindir. Hazmı kolaylaştırır. Vücudun savunma sistemini güçlendirir.
ÇİLEK: Birçok vitamin barındıran çilek kas ve eklem ağrılarında faydalıdır. Cilde iyi gelir. İdrar sökücüdür.
KİRAZ: Kalsiyum, fosfor ve C vitamini içerir. Diş çürümesini önlemede faydalıdır. Vücudun su dengesini sağlar.