FOTO GALERİ

Diş çürüğünü önleyen ve bağışıklığı güçlendiren yaz meyveleri

Erikten çileğe ve karpuza kadar çok sevilen yaz meyveleri şifa oluyor. Vücut direncini artırmak ve vitamin depolarını doldurmak için yaz meyvelerini tüketmenin tam zamanı. Peki, hangi meyve neye iyi geliyor? İşte yaz meyvelerinin faydaları....

  • 1
  • 11

ERİK: A ve C vitamini ile kalsiyumdan zengin olan erik bağışıklığı güçlendiren meyveler arasında yer alıyor. Bağırsak çalıştırıcı ve direnç artırıcıdır. Kabızlığa iyi gelir.

  • 2
  • 11

KARPUZ: Yazın vazgeçilmezi olan karpuz, A ve C vitamini ile fosfor ve potasyum içerir. Kanser türlerine karşı etkili olan karpuz, böbrekteki kum ve taşların atılmasında faydalıdır. Toksin atıcıdır. Sıvı ihtiyacının karşılanmasına da katkısı vardır.

  • 3
  • 11

KAVUN: A vitamini, potasyum ve folik asit açısından zengin olan kavun, damar tıkanıklığında, bağırsakların çalışmasında etkilidir. 

  • 4
  • 11

KAYISI: Bağışıklığı güçlendiren A, B ve C vitamini içeren kayısı, cilt, göz ve bağışıklık sistemine fayda sağlar. Kemik gelişimini arttırır. Kansızlığa iyi gelir. Kas ve sinir sistemini güçlendirir.

  • 5
  • 11

VİŞNE: A vitamini ve potasyumdan zengin olan vişne idrar söktürücüdür. Karaciğere ve mideye faydalıdır.

  • 6
  • 11

ŞEFTALİ: C vitamini, potasyum ve posadan zengindir. Hazmı kolaylaştırır. Vücudun savunma sistemini güçlendirir.

  • 7
  • 11

ÇİLEK: Birçok vitamin barındıran çilek kas ve eklem ağrılarında faydalıdır. Cilde iyi gelir. İdrar sökücüdür.

  • 8
  • 11

KİRAZ: Kalsiyum, fosfor ve C vitamini içerir. Diş çürümesini önlemede faydalıdır. Vücudun su dengesini sağlar.

  • 9
  • 11
ÜZÜM: Sindirim sistemi üzerinde faydalıdır. Vücudun direncini artırır.
  • 10
  • 11
  • 11
  • 11