FOTO GALERİ

Çektikçe uzayan peyniriyle iştah kabartan mıhlamanın püf noktası

Çektikçe uzayan peyniriyle lezzetli mıhlama denemeye ne dersiniz? Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zola'dan mıhlamanın püf noktaları haberimizde. İşte MasterChef mıhlama tarifi...

  • 1
  • 10

MasterChef yemek programında takım kaptanlarının ek süresinde belirleyici tarif mıhlama oldu. Peki, mıhlamanın püf noktası nedir? İşte şeflerden çektikçe uzayan peyniriyle iştah kabartan mıhlamanın püf noktası...

  • 2
  • 10

MasterChef jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya mıhlamada en önemli püf noktanın peynirin sünmesi olduğunu söyledi.

  • 3
  • 10

Mıhlama İçin Gerekli Malzemeler: 4 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı mısır unu, 2 su bardağı su, 300 gram Trabzon peyniri

  • 4
  • 10

Tereyağını sahana aktarın ve sık ateşte iyice eritin, üzerine azar azar mısır unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.

  • 5
  • 10

Mısır unu renk aldığında suyu ekleyin. Ardından, kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini ekleyip, karıştırın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.

  • 6
  • 10

Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Mıhlamanız hazır. Afiyet olsun.

  • 7
  • 10

Mıhlamanın püf noktaları

Mıhlamayı mutlaka sıcak ikram edin. 

  • 8
  • 10

Mıhlama tarifinde mıhlama peyniri çok önemlidir. Herhangi bir peynirle kıvamı tutturamazsınız. Trabzon peyniri yerine eriyebilen çeçil peyniri de kullanabilirsiniz.

  • 9
  • 10

İnce çekilmiş ve taze mısır unu kullanın.

  • 10
  • 10

Süt köpüğü alınmış tereyağı kullanın. Mıhlama yaparken su yerine süt kullanmayı tercih edebilirsiniz.