FOTO GALERİ

Çekirdeğinden tohum olan meyveler

Evde sıkıldığınız şu günlerde “Balkona ya da bahçeye bir şeyler ekmek istiyorum ama evde tohum yok” diye içinizden geçiriyorsanız bu haber tam size göre. Çekirdeğinden tohum olan meyveleri ve tohumları nasıl kullanacağınızı sizler için hazırladık.

  • 1
  • 5

Limonu ikiye bölerek içindeki çekirdekleri çıkarın. Çıkardığınız çekirdekleri ılık su dolu cam kaba alın. Suyun içindeki çekirdeklerden bazıları yüzebilir, bazıları askıda kalabilir, bazıları da batabilir. Yüzen ve askıda kalan çekirdekleri kaşık yardımıyla toplayıp kaptan çıkarın, bu çekirdekler çimlenmeyecektir. Suda batan çekirdekleri, kabuklarının kolay ayrılması için oda sıcaklığında üç gün suda bekletin. Üç günün ardından limon çekirdeklerini sudan alalım ve sert kabukları çıkaralım. Tohumlar hazır.

  • 2
  • 5

Kivinin çekirdeklerini kürdan yardımı ile alın ve nemli bir peçete üzerine koyun. 14 gün sonra ekebilirsiniz.

  • 3
  • 5

Salatalığı uzun şekilde ikiye ayırın. İçini kaşıkla alın ve bir kavanozda suyun içine atın. Tohumlar altta diğer kısımlar suyun yüzeyinde kalacaktır. 

  • 4
  • 5

Şeftalinin içindeki çekirdeği doğrudan toprağa ekebilirsiniz.

  • 5
  • 5

Nar tanelerini bir poşete doldurun iyice ezin. Suyunu süzün ve çekirdeklerini ekin.