FOTO GALERİ

Bu hayvansal gıdalar ısıtılınca zehirliyor! Ziyan olmasın demeyin ağzınıza sürmeyin

Bazı yemekler ziyan olmasın diye tekrar ısıtılıp yenebiliyor. Farkında olmadan yemek değil, sağlık ziyan oluyor. İşte tekrardan ısıtılırsa zehirlenmeye kadar problem açan o gıdalar...

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 1
  • 5

Tavuk ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinler içerir. Tavuğu pişirdiğiniz anda sıcak veya soğuk tüketmeniz gerekir. Tekrar ısıtıldığında tavuğun kompozisyonu değişir. Bu da ciddi sindirim problemlerine sebep olabilir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 2
  • 5

Yumurta tekrar ısıtıldığnda toksik üretir. Toksit vücudumuz için zararlı bir maddedir. Sabah kahvaltısından kalma yumurtayı yemek istiyorsanız ısıtmadan tüketmeniz gerekir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 3
  • 5

Ispanak nitrat içeren bir besindir. Yüksek ısıya maruz kaldığında içerisindeki nitrat, nitrozaminler ve nitrite dönüşür. Bu da ciddi gıda zehirlenmelerine yol açar.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 4
  • 5

Mantar tekrar ısıtıldığına kompozisyonu değişir. Yararı bir besinden zararlı bir besine dönüşür. Mantar tekrar ısıtılıp yendiğinde karın ağrısı ve karında şişlik meydana gelebilir.

İbrahim Ferhat Bilbay

  • 5
  • 5

Kereviz ısıtıldığında, içerdiği nitrat nitrite dönüşür. İçerisinde bulunan diğer maddelerle beraber nitritin de açığa çıkması kanserojen bir tepkimeye sebep olur. Nitritin kansere sebep olabilme ihtimali hali hazırda varken, kerevizde 2 katına çıkar.