FOTO GALERİ

Bu beslenme düzenine uyanlar kanserden korunuyor!

Kanserden korunmanın yollarını arayan vatandaşlar sağlıklı beslenme için araştırmalar yapıyor. Günlük tüketilen besinlerin nasıl ve ne miktarda tüketilmesi gerektiği merak ediliyor. Vatandaşlar sağlıklı besinleri yeteri miktarda tüketmek istiyor. Kanserden korunmak için etkili beslenme düzenine sahip olmak isteyenler haberimizin devamında detaylı bilgilere ulaşabilir.

  • 1
  • 19
Doğrudan ateşte pişirilen yiyecekler haftada en fazla bir gün tüketilmelidir.
  • 2
  • 19
Her türlü besinin iyi yıkanıp temiz hazırlanmasına özen gösterilmeli ve temiz su kullanılmalıdır.
  • 3
  • 19
Pişirme yöntemi olarak fırında veya haşlamayı tercih edilmelidir. Kızartmalardan uzak durulmalı, yemekleri fazla kavurmadan pişirilmelidir.
  • 4
  • 19
Kanserden korunmada posa alımının çok önemlidir. Bu sebeple beyaz ekmek yerine çavdar, kepek veya tam buğday ekmeğini tercih edilmelidir. Kabuklarıyla yenebilen meyveler soyulmadan tüketilmelidir.
  • 5
  • 19
İçerdiği Omega- 3 yağ asidinin olumlu etkilerinden faydalanmak için haftada 2 veya 3 kez balık tüketimi önemlidir.
  • 6
  • 19
Tek yönlü beslenmeden kaçınılmalıdır.
  • 7
  • 19
Kızartma yağları tekrar tekrar kullanılmamalıdır.
  • 8
  • 19
Brokoli, karnabahar, lahana gibi antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketim sıklığı artırılmalıdır.
  • 9
  • 19
Günde 2-2,5 litre su tüketilmelidir.
  • 10
  • 19
Günde 5 porsiyon meyve ve 2 porsiyon sebze yemeye dikkat edilmelidir.
  • 11
  • 19
Hareketsizlikten kaçınılmalı, günlük fiziksel aktiviteleri artırmaya özen gösterilmelidir. Haftada en az 2 gün spor yapılması sağlıklı bir yaşam için önemli koşullardandır.
  • 12
  • 19
Günlük tuz tüketimi 5 gramın altında olmalıdır. Salamura, turşu gibi tuz oranı yüksek yiyeceklerin tüketimi sınırlandırılmalıdır.
  • 13
  • 19
Gün içinde 2 bardak süt veya yoğurt tüketimi önemlidir.
  • 14
  • 19
İdeal kilonun korunması amacıyla, fazla şeker tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • 15
  • 19
Özellikle yaz mevsiminde direkt güneş ışığından kaçınılmalıdır.
  • 16
  • 19
Kişi ideal kilosunu korumaya çalışmalıdır.
  • 17
  • 19
Çay ve kahve tüketimi azaltılmalıdır. Kahve içerken süt tozu yerine yarım yağlı süt kullanılabilir. Asitli içecekler, hazır meyve suları gibi şeker içeriği yüksek içecekler yerine, az şekerli komposto, hoşaf, taze sıkılmış meyve suları içilebilir.
  • 18
  • 19
Salam, sosis ve tütsülenmiş yiyecek gruplarından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
  • 19
  • 19
süt, tahıl, meyve- sebze ve yağ olmak üzere tüm besin gruplarından gün içinde uygun miktarlarda tüketilmelidir.