SU: Vücuda serum etkisi olan suyun faydaları saymakla bitmiyor. Su, sindirim problemlerinden vücutta kötü bakterilerin atılmasına kadar birçok yarar sağlıyor. Ayrıca ödem oluşumunu da engelliyor.
Yoğurt: Kemik sağlığı açısından da büyük bir öneme sahip olan süt ürünleri, griple savaşmak için de birebir. Her gün mutlaka 2-3 su bardağı süt veya yoğurt olarak kalsiyum grubu yiyecekler tüketilmelidir.
Roka: Bu süreçte bağışıklık için en çok yeşillikler önerildi. Roka, yoğun miktarda antioksidan ve antikanserojen maddeler içerdiği için gribe karşı etkili bir yeşil sebzedir. Kalp sağlığını korur ve bağışıklığı güçlendirir.
Limon: C vitamini deposu olan limon, giribin baş düşmanı diyebiliriz. C vitamini yoğun içerdiği için virüslerle savaşır, bağışıklık sistemini güçlü tutar.
Elma: Kuersetin içeren turunçgiller, elma, soğan, çilek, dut, böğürtlen gibi meyveler ve kırmızı soğan gibi besinlerin de bağışıklık sistemi için önemli güçlü bir antioksidan olarak grip ve soğuk algınlığı durumunda tüketilmelidir.