FOTO GALERİ

Böylesini yemediniz! Evde çiğ köfte tarifi!

Çiğ köfte aslında çok kolay yapılabilmektedir. Evlerinizde gayet kolay bir şekilde çiğ köfte yapabilirsiniz. Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa yöresine ait bir yiyecektir. Genellikle ince ve uzun (sıkma) köfte parçaları şeklinde ve marul yaprağı ile servis edilir. Şanlıurfa'da açık ekmek, bazı yörelerde de lavaş ekmeği ile tüketilir. İşte çiğ köfte tarifi…

  • 1
  • 9
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

2,5 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı isot 1 çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 4 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı tuz 1 adet rendelenmiş soğan1 adet limon suyu
  • 2
  • 9
Bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su dökerek suyunu çekip şişene kadar bekletin.
  • 3
  • 9
Rendelenmiş soğanı bir tülbentin üzerine alın fazla suyu sıkın.
  • 4
  • 9
Mutfak robotunuzun içerisine tüm çiğ köfte malzemelerini koyun ve azar azar çekmeye başlayın. Arada bir açıp spatulayla yapışan malzemeleri içe doğru iterek daha hızlı çalışmasına yardımcı olun.
  • 5
  • 9
Tüm malzemeler güzelce harmanladığından harcı bir kabın içerisine aktarın. Çiğ köfte harcınızdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
  • 6
  • 9
Yanında marul, maydanoz gibi yeşillikler, söğüş salatalık, domates, turşu ile servis edebilirsiniz.
  • 7
  • 9
PÜF NOKTASI

Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz. İçine koyacağınız soğanın suyu mutlaka öncesinde sıkın.
  • 8
  • 9
  • 9
  • 9