FOTO GALERİ

Bağışıklığı güçlendirmek için bir günde ne kadar peynir tüketilmeli?

Peynir tüketimi özellikle virüs sürecinde bağışıklığı güçlendirmek adına büyük bir öneme sahip. Peki, bir günde ne kadar peynir tüketmek gerekiyor?

  • 1
  • 16

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kalsiyum ve D vitamini önemli bir rol oynuyor. Günlük 60 ile 120 gram arasında peynir tüketmek gerektiğini belirten uzmanlar, peynirin faydalarını anlattı.  

  • 2
  • 16

DHA'ya açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray, peynir tüketiminde bilinmesi gerekenleri anlattı. İşte peynirin faydaları...

  • 3
  • 16

Koronavirüs sürecinde mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra büyük önem taşıyan bağışıklık sistemini güçlendirmek için peynir tüketimi önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray, peynirin faydalarını şöyle sıraladı:

  • 4
  • 16

“Günde ortalama 1-2 dilim peynir bizim için yeterli. Bu kilo, yaş ve boya göre de değişiklik gösteriyor. Fazla kiloluysak bu 3-4 dilime de çıkabilir. 

  • 5
  • 16

Kalsiyum içeriğinden zengin ayrıca E, D ve K vitamini de içerdiği için bu dönemlerde günlük 60 ile 120 gram arasında peynir tüketmek bizim için son derece önemli. 

  • 6
  • 16

Besin çeşitliliği de gerekiyor. Et, sebze ve meyve de tüketeceğiz ama peynir de olursa bağışıklığımız daha güçlü olacak. Böylece kas kaybımız olmayacak, kalsiyumdan zengin beslenmiş olacağız.

  • 7
  • 16

Osteoporozda kalsiyum ve D vitamini çok önemli çünkü kemiklerin yapısı için kalsiyum almamız gerekiyor. Belirli bir yaştan sonra D vitamininin deride yapımı ve bağırsak emilimi de azalıyor. Bu yüzden peynir özellikle osteoporozlu bireylerde çok önemli.

  • 8
  • 16

Peynir hem proteini yüksek hem de kalsiyum açısından daha zengin ve yağda eriyen vitaminleri taşıyor.

  • 9
  • 16

Peynir tüketmeyen çocuklar için bunu çeşitlendirebiliriz. Ülkemizde de birçok çeşitte peynir var. Genellikle ebeveynler tek çeşit peynir üzerinden gidiyorlar. Bu süreçte peyniri çeşitlendirmek, daha eğlenceli hale getirmek çocuklara iyi gelecektir. 

  • 10
  • 16

Eğer hiç peynir tüketemiyorsa da süt ve yoğurtla destekleyebiliriz. Hiç süt içmeyen bir çocuğa da peynir takviyesi bizim için kalsiyum açısından dolayı kurtarıcı olacaktır. Peyniri omletlere karıştırıp, güzel sunumlar yaparak sunarsak çocuğun albenisi daha da artacaktır ve peynire bakış açısı değişebilir. Peynir tüketmesi daha kolay hale gelecektir.

  • 11
  • 16

İleriki yaşlardaki bireyler için özellikle az tuzlu peynirleri öneriyoruz. Çünkü tuzlu peynir hipertansiyon riskini artırıyor. 

  • 12
  • 16

Kolesterolü yüksek olan bireyler de lor peyniri gibi az yağlı peynirleri tüketirse daha sağlıklı olur. 

  • 13
  • 16

Hipertansiyon hastasıysa tuzsuz olması, kolesterol ve kalp hastalıkları varsa biraz daha az yağlı peynirleri tercih etmek bizim için daha önemli. L

  • 14
  • 16

aktoz intöleransı (duyarlılık) olan bireylerde keçi peynirleri veya laktozsuz peynirler öneriyoruz.” 

  • 15
  • 16
  • 16
  • 16