Baharatlar güçlü bağışıklığın olmazsa olmazlarındandır. Bunlar arasında en popüler olanı ise zerdeçal. Zerdeçal çay olarak da tüketiliyor, yemeklerde de kullanılıyor.
İHA'ya açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Maria Tanoğlu, zerdeçal kürü tarifi verdi. İşte bağışıklığa iyi gelen kürün tarifi...
Güçlü bağışıklık için zerdeçal kürü tarifi için malzemeler: 2 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı yarım çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Üç malzemeden oluşan karışımı kahvaltıda ,çorba, salata veya cacıklarınızda kullanabilirsiniz.
Zerdeçalın sindirim sisteminden emilimi çok sınırlıdır.
Emilimi karabiber zeytinyağıyla yüzde 200 oranında artar.
Zerdeçal ve zencefil güçlü antienflamatuar özelliğe sahip baharatlardandır.