Bazı besinler akciğerde detoks etkisine sahip. Bu besinler hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de akciğerleri koruyor.
Zencefil: Öksürük ve soğuk algınlığı denilince akla ilk gelen besin olan zencefil akciğer sağlığının korunmasına yardımcı olan magnezyum, potasyum, beta-karoten ve çinko gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Çayınıza, salatanıza, körilerinize ve kadayıfınıza zencefil ekleyebilirsiniz.
Bal: Bal doğal bir tatlandırıcıdır ve solunum problemlerini azaltmaya yardımcı olan antibakteriyel özellikleri nedeniyle popülerdir. Hava geçişini temizlemeye ve akciğerlerinizin sağlığını korumaya yardımcı olur. Ilık suya bir kaşık bal katmak ciğerlerinizi temizlemede son derece faydalıdır. Ayrıca soğuk algınlığı ve öksürüğün giderilmesine de yardımcı olur.
Zerdeçal: Zerdeçal, solunum yolu rahatsızlıklarından kaynaklanan iltihaplanma ve tıkanıklığın azaltılmasına yardımcı olur. Zerdeçaldaki aktif bileşik akciğerleri doğal olarak temizler. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirir. Çiğ veya toz zerdeçalı sütlerinizde, körilerinizde, salatalarınızda ve smoothielerinizde kullanabilirsiniz.
Sarımsak: Sarımsak, antibiyotik ajan görevi gören ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olan allisin adı verilen güçlü bir bileşiğe sahiptir. Tıkanıklığın ve nefes darlığının giderilmesine yardımcı olur. İnflamasyonu ve akciğer kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur.
Yeşil çay: Günde iki kez yeşil çay tüketmek herhangi bir akciğer rahatsızlığını iyileştirmede etkili olabilir.