FOTO GALERİ

İncirlik’te ‘kaza’ tatbikatı

İncirlik’te ‘kaza’ tatbikatı

  • 1
  • 4
Terör örgütü DAEŞ’e yönelik hava operasyonunda kritik bir rol üstlenen, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde konuşlu bulunan ABD’nin 39. Kanat Komutanlığı’nda görevli askerler, ‘acil durum ve kaza tatbikatı’ yaptı. Söz konusu tatbikatla ilgili olarak da İncirlik’ten; “Herhangi bir potansiyel durum için hazırlıklı olmak üzere bir kaza tatbikatı gerçekleştirildi” açıklaması yapıldı.

SONER KAN - ADANA

Terör örgütü DAEŞ’e yönelik hava operasyonlarında koalisyon güçlerinin kullanımına açılarak kritik bir rol üstlenen, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde hareketli saatler yaşanıyor. Üste konuşlanan ve ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olan 39. Kanat Komutanlığı bünyesindeki askerler, ‘acil durum ve kaza tatbikatı’ yaptı. Tatbikatta objektiflere gerçeğini aratmayan görüntüler yansıdı.
  • 2
  • 4
‘ACİL DURUM’ TATBİKATI

NATO’nun bölgedeki en önemli üslerinden biri olmasının yanında terör örgütü DAEŞ’in, Suriye ve Irak’taki unsurlarına yönelik hava operasyonlarında önemli bir rol üstlenen İncirlik Hava Üssü’nde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak İncirlik’te konuşlandırılan; ‘39. Kanat Komutanlığı’ bünyesinde görev yapan askerler, ‘acil durum ve kaza tatbikatı’ yaptı.
  • 3
  • 4
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Söz konusu tatbikatın, ABD’nin Suriye’nin ‘Şayrat Hava Üssü’nü, Doğu Akdeniz’de konuşlandırmış olduğu ‘USS Porter’ ve ‘USS Ross’ destroyerlerinden ateşlenen; ’59 Tomahawk’ füzesiyle vurmasının ardından gerçekleştirilmesi de dikkat çekti. Söz konusu tatbikatla ilgili olarak İncirlik’ten yapılan açıklamada da; “Herhangi bir potansiyel durum için hazırlıklı olmak üzere büyük bir kaza tatbikatı gerçekleştirildi” denildi.
  • 4
  • 4
GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

İncirlik’in resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da tatbikatla ilgili fotoğraflar paylaşıldı. Hazırlanan ‘tatbikat senaryosu’na göre önce pistte bir savaş uçağı ateşe verildi, ardından da itfaiye ekipleri anında alevlere müdahale ederek yangını söndürdü, ardından da yaralılara ilk müdahale yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, ABD’li askerlerin misyonunu olumsuz etkileyecek farklı olaylara karşı yanıt verme becerisinin de test edildiği bildirildi.