FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (8 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (8 Nisan 2017)

  • 1
  • 4
“Ne istediniz de yapamadınız?” demek ikiyüzlülüktür

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Son 15 yıldır sürdürülen istikrar, sisteme rağmen büyük bir kavga verilerek elde edilmiş, lider ve parti sayısız müdahalede şapkasını alıp gitmediği için milletin teveccühüne sahip olmuştur. 2007 yılında cumhurbaşkanını muhtıra ve 367 ile seçememiş, kapatma davası açılmış, 15 Temmuz’u yaşamış bir iktidara “ne istediniz de yapamadınız” demek ikiyüzlülüktür.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 4
Trump, Suriye’deki dengeyi değiştirdi

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Donald Trump’ın, bu hamlesiyle Obama’nın bölgede Rusya’ya kaptırdığı psikolojik üstünlüğü yeniden ele etmeye çalıştığı söylenebilir. İki ülkenin Esed ile ilgili süregelen mutabakatı İdlib’deki kimyasal saldırıyla bozuldu. Rejimi düne kadar öncelikli hedef sıralamasına almayan Beyaz Saray, Esed’i artık Suriye’nin geleceğinde görmüyor. Bu politika değişikliği sahadaki ABD-Rus ortaklığının bittiğinin işaretidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 4
15 Temmuz’a “Kontrollü darbe” demenin anlamı

Hacı HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoğlu@aksam.com.tr

Nedir bunun temel nedeni? Nasıl olur da hepimizin gözünün önünde cereyan eden gerçeklere rağmen, 15 Temmuz için ısrarla “kontrollü darbe” denir? Bunun millet iradesiyle tecelli edecek olan bir politik ikbal uğruna tercih edilmesi akıldışılıktır. Çünkü 15 Temmuz’un nasıl bir küresel saldırı olduğu, Türkiye’yi karanlığa, dağılmaya sürüklemeyi amaçlayan nasıl bir kaos planı olduğu, devletin tüm katmanlarına 40 yıldır türlü hile ve aldatma yoluyla sızmış ihanet şebekesinin o gece nasıl bir maşalık görevi üstlendiği millet tarafından çok iyi bilinmektedir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 4
Başdanışman Steve Bannon görevden alındı!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Kimdir bu Bannon? Neden atıldı? Bannon, 1953'te doğmuş.1976'da Virginia Tech’den mezun oldu, Georgetown Üniversitesinde de yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra 1983'te gittiği Harvard Üniversitesi'ndeki eğitimden de onur belgesi ile mezun olmuştu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN