FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (4 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (4 Nisan 2017)

  • 1
  • 6
‘ByLock’a inanmayan hakim-savcılar var

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

FETÖ'nün iletişim ağı ByLock, örgüt üyeliğini kanıtlamak için artık su götürmez bir gerçek. MİT bu konuda hazırladığı kritik listeleri adliyelerde hakim-savcılara veriyor. Hatta konuyu brifinglerle anlatıyor. Ancak hâlâ bazı hakim-savcılar, ByLock'un kanıt olamayacağı görüşünde.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
CHP milleti her koşulda denize dökecekmiş...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

16 Nisan’daki halkoylamasında, kendi tabirleriyle “makarnacı, göbeğini kaşıyan insanlar”ın oylarına muhtaç olduklarından, eklektik, yani “seçmeci” bir strateji benimsediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçen, oy vermese bile onun ülke liderliğini takdir eden geniş halk kesimlerinin değerleriyle kavgaya kısa süreliğine ara verdiler. Artık Cumhurbaşkanı’na hakaret edilmeyecek, diktatör denmeyecek, milletin evini “sultanın sarayı” diye aşağılamayacak, AKP yerine AK Parti adı kullanılacaktı. Hayır çıkana kadar tabii.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Türkiye’de krizler ve 16 Nisan hedefi

Yaşar HACISALİHOĞLU

15 Temmuz’ da bir kez daha ama bu defa çok daha haince denediler. Ama büyük bir direnişle karşılaştılar. Şimdi gözleri 16 Nisan’da. Kriz çıkarma senaryoları kumpasları, darbe tezgahlama imkanları, kirli ve karanlık hesapları sona erecek. Telaş içindeler… 15 Temmuz direnişinin, 16 Nisan’da yeniden dirilişe vesile olmasının telaşı içindeler…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Bayan Park gitti galiba huzur gelecek!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Gallup şirketi araştırmalarında Moon’un seçmenlerinin üçte birinin, kendilerini merkeziyetçi olarak görüyor olduklarını tesbit etmiş. Gerisi yumuşak sol! Bay Moon diğer taraftan, bugünlerde nükleer deneyleri ile ortalığı karıştıran Kuzey Kore ile de, iyi ilişkiler kurmak arzusunda. Seçimi kazanırsa ilk ziyaret edeceği ülkenin de Kuzey Kore olacağını söylüyor. Yönetime sulh ile başlayacak yani!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Evet-hayır kararına 5 kala

Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

Günlük hayatta pek çok kez ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyoruz. Her evet-hayır, bir kararın ürünü. İnsanın karar verme süreci, beynin, öğrenilmiş bilgileri ve karara dair risk ve kazanımları değerlendirmesiyle şekilleniyor. Kararsızlık geriliminde olanlar için ise, en iyi çözüm, konunun çeperinde dolaşan her şeyi unutup, karara konu olan esas şeyi masaya yatırmak… Yani, meseleyi sadeleştirerek düşünmek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
BAĞ – KUR'lu yetim kızların ölüm aylığında kriterlere dikkat!

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Bağ-Kur’dan emekli olan veya ölüm tarihinde Bağ-Kur’lu olanların kız çocuklarına aylık bağlanırken ölüm tarihine göre yeni kriterler getirildi. Bağlanırken yanlış taahhütler aylıkların faiziyle geri alınmasına neden olabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN