FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (4 Eylül 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (4 Eylül 2017)

  • 1
  • 5
Öfke çekmemizin bir nedeni de...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Arakan’da yaşanan vahşetin, oradaki doğalgaz ve petrol rezervleri olduğu açık olduğuna göre, zihniyet açısından değişen bir durum olmadığını sürekli görüyoruz. Türkiye’nin Arakan’a sahip çıkması ise takdir değil, öfke çekecektir. Çünkü ezberi bozmaktadır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Elin gâvuru ve içimizde gâvurluk yapanlar!..

Hikmet GENÇ
hikmet.genc@aksam.com.tr

Hadi elin gâvuru gâvurluğunu yapıyor anladık da,
Ya içimizdekiler?..
Türkiye’ye yapılan haksızlığı görmeyen, tek bildiği iş; ‘kara propaganda ve Türkiye’yi Batı’ya şikayet etmek’ olan medya ve siyasetçilere n’oluyor?!..
Yani içimizde gâvurluk yapanlar?!..

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
ABD, Erdoğan’ın korumalarına neden dava açtı?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 koruması hakkında 15 yıl hapis istemiyle ABD’de açılan dava, Türk-Amerikan ilişkilerinin, dolayısıyla Batı-Türk ilişkilerinin geleceğiyle ilgili önemli ipuçları vermekte.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Blackwater, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ortadoğu’da Savaşların Geleceği

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Prince şu günlerde BAE için bir milis gücü oluşturuyor. Çölün ortasında kurduğu merkezle BAE’nin akıttığı milyon dolarlarla dünyanın dört bir tarafından topladığı milisleri, BAE’nin hem ülke içindeki hem de dışındaki kirli operasyonları için hazırlıyor. BAE bu milisleri içerde herhangi bir kalkışmayı bastırmak için hazırlıyor; dışarda ise Somali’de, Libya’da, Yemen’de vs. operasyonlar çekmek için kullanıyor veya kullanma planları yapıyor. Muhtemelen Katar’da bir saray darbesi olsaydı, bu milisler Doha’da ortaya çıkacaktı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
Soğuk savaşın tortuları

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

“Meseleyi anlamak için CİA, MİT ilişkilerinin Soğuk Savaş şartlarına gitmek gerekir ki, o zaman kurulan sıkı bağların bugüne yansıyan uzantılarını, Soğuk Savaş’tan bugüne kalan tortularını, kurumlarını ve adamlarını yerli yerine oturtmak mümkün olabilsin. Aksi takdirde Soğuk Savaşın tortuları içinde onun çamuruna, kanına, kirine bulaşmış adamlarının yaratmak istediği bir çerçevede ne olup bittiğini anlamadan, her şey onların dizayn ettiği gibi akıp gitmeye devam eder.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN