FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (29 Mayıs 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (29 Mayıs 2017)

  • 1
  • 5
Ramazan...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Yazıya Ramazan ayının dünyamıza, İslam âlemine ve ülkemize hayırlar getirmesini, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek başlamak istiyorum. Bizim sevinçte ve tasada birlikte olmamızdan, bunları paylaşmamızdan daha doğal ne olabilir, değil mi? Zaten hepimiz de ailelerimiz tarafından ekseriyetle bu terbiyeyle yetiştirildik. Evet doğrusu, iyisi, insanın eğilimli olduğu ve çok şükür çoğumuzun benimsediği bu ilk paragraftaki duygulardır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Türkiye, bu gelişmeleri izleyecek mi?

Kurtuluş TAYİZ

kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Ankara, mevcut koşullar altında Kuzey Suriye’de bir devlet oluşturulmasına müsaade etmeyecek iradeye ve imkâna sahip. ABD’nin PYD’ye verdiği silahlara rağmen Ankara, yine ilk fırsatta PYD’ye müdahale etmeli. Türkiye, kendi iradesini kabul ettiremezse başka iradeleri kabul etmek zorunda kalır ki, bunu şu sıralar hiç istemeyiz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
AB ile ilişkiler rayına oturur mu

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıs ayındaki yoğun diplomasi trafiğinde AB de önemli dosyalardan birisiydi. Cumhurbaşkanı’nın AB liderleriyle yaptığı görüşmeler, AB-Türkiye ilişkilerine dair yeni bir vizyon ihtiyacını ortaya çıkardı. “Bir yıllık takvim” ifadesiyle Türkiye’nin AB, AB’nin de Türkiye serüveninde yeni bir arayış, şartların bir daha zorlanması söz konusu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Muhafazakâr kapitalistler!

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Muhafazakârlar kapitalistleşemez mi? Bu soruyu soranların veya açıkça sormasa da üstü örtük bir biçimde ileri sürenlerin ‘muhafazakârlık esnaf ideolojisidir, neden orada kalamayıp sınıf değiştiriyorlar’ dediklerinin farkında olmak lazımdır. Bu tür sorular, modernleşme, kalkınma, kapitalistleşme gibi olayları anlamayan, bununla ilgili ekonomik dinamikleri, sosyolojik süreçleri açıklayacak teorik meselelerden uzak olanların ileri sürdüğü iddialara dayanmaktaydı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
ABD ve NATO!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

NATO toplantısının elle tutulabilir tek sonucu Trump ve Donald Tusk’ın Ukrayna konusunda benzer şeyler düşündükleri konusunda anlaşması olmuş. NATO toplantısına katılanlar Trump’ın inanılacak bir kişi pek olmadığı ve de ABD’nin NATO liderliğinin de havada kaldığı sonucuna varmışlar. Gidişat ise Putin’in beğendiği yöne doğru! Hadi hayırlısı!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN