FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (29 Mart 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (29 Mart 2017)

  • 1
  • 4
Sıktı artık bu muhabbet

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Bence bırakalım artık geçmişe takılıp kalmayı. Geçmişte karşımızda maske takmış; asıl hedefi, ilişkileri ve pislikleri ortaya çıkmamış “cemaat” adında bir yapı vardı. Bugün ise, ihaneti tescil edilmiş, FETÖ denilen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Dün “hata” yapılmış olabilir. Zaten muhatapları da bunu kabul ediyorlar. O yüzden sıktı artık “Ama dün” diye başlayan muhabbetler. Dün ile bugün yaşananlar aynı mı? Bir yanda “iyi niyet” diğer tarafta “terör destekçiliği” var. Bunlar aynı kefeye konulup, aynı terazide tartılabilir mi?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 4
Ağıtları sahte, gözyaşları yalan

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

“Hayır”cı cephe ülkenin geleceğini milletin değil, Batı’nın insafına bırakma yanlısı. Avrupa’nın insafına kaldığımızda bizi Suriye ve Irak’tan daha büyük bir felaketin beklediğini bilelim; millet beka mücadelesi veriyor, devlet varoluş savaşı içinde. Bu yüzden “Gidişat kötü, öldük-bittik, mahvolduk” diyenlere kulak asmayın, zira onlar milletin değil, bu ülkenin düşmanlarının sesidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 4
Güneydoğu’da yükselen değişim talebi olarak “evet”

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Bazılarının Güneydoğu insanının hayır oyu vermesi konusunda şiddetli bir arzu duyduğunu saklamadığı ortadayken, tam tersi yönde bir eğilimin yükselmesi onlar açısından elbette hayal kırıklığına yol açmaktadır. Referandum yaklaştıkça tablonun hiç de onların istediği gibi olmadığı, Güneydoğu’da yaşayan insanların başta Kürtler olmak üzere Zazaların, Türkmenlerin hatta Müslüman olmayan yurttaşların ağırlıklı bir biçimde değişimden yana tavır alıp ‘evet’ yönünde oy kullanma eğiliminde olduğu giderek daha net görülmeye başlanmıştır

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 4
ABD’ye bir sağlık sistemi daha gerek!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Fiyat farkları, tek elden yönetilen kamusal sağlık sistemlerinin, özel sağlık kurumları ile kolayca fiyat pazarlığı yapabilecek durumda olması nedeni ile oluşmuş. ABD’de sağlık uygulamasının, yeni bir yaklaşımla, tek kamusal yönetim ortamında yapılmasının, fiyatların ucuzlamasını getireceği düşünülüyor. Trump durumu kurtarmak için, sağlık kanunu konusunda çuvallayınca da, daha çok bilgisi olan ve ABD’de kolay olan vergileri düşürme konusunda acilen kanun hazırlatmaya başladı. Hayırlısı! Bakalım ne olacak!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN