FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (28 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (28 Nisan 2017)

  • 1
  • 7
FETÖ'nün mahrem arşivi 'A Takımı'ndan

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Haberleşme sistemi ByLock'un deşifre edilmesi sonrası FETÖ'ye en büyük darbe MİT'in 81 ilin emniyetiyle paylaştığı 'Mahrem imamlar' listesiyle vuruldu! 4 binden fazla 'mahrem imam' hakkında gözaltı kararı çıkartılırken, 9 bin polis açığa alındı. Sayının 30 bine ulaşacağı belirtiliyor. MİT, listeye referandumdan bir hafta önce Adil Öksüz konumundaki üst düzey bir ismin itirafçı olmasıyla ulaştı. Bu kişi örgütün emniyetle ilgili tüm arşivini MİT'e teslim etti. Listede Cumhurbaşkanı korumalarının da ismi vardı, böylece 'olası bir suikast' riski de bertaraf edildi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 7
CHP, sağ gösterip sol vurdu

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Gezi Olaylarında gördük biz bunları. Domatesin ağaçta yetiştiğini, cevizin bostandan toplandığını sananlar “çevreci” kesilip, karşımıza dikildiler. Molotoflarla çevreyi yakıp yıkanların ağaç sevdaları depreşti. Şaka gibiydi ama başlarında da HDP’li Sırrı Süreyya Önder vardı. Hani şu orman kundaklayan PKK’lılar var ya, onların hamisi olan HDP’nin Milletvekili Sırrı Süreyya Önder! CHP ise, mangalda kül bırakmadı. Gezi Olayları devam ederken esti, yağdı, gürledi. İnsanlar tahrik edildi. Ağaç ve orman üzerine yapılan güzellemeler birbirini izledi...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 7
Türkiye prangalarından kurtuluyor

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Batılı başkentlerde kapalı kapılar ardından ülkenin bekasını ilgilendiren konularda kimse karar yetkisini kendisinde bulamayacak. Meydanlarda hamasetle halkı kandırıp arkadan Batı’yla kirli pazarlıklara girişmek artık mümkün olmayacak. 16 Nisan’la birlikte liderlik ve siyasete de yeni normlar geldi. ABD’den izin alarak, Avrupa’dan müsaade isteyerek adım atan bir Ankara yok artık. Zaten bu, Türkiye’ye hiç yakışmıyordu. Türkiye insanı bunu hiç hak etmiyordu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 7
ABD’nin PKK/YPG politikası sürdürülebilir mi?

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Bu operasyonların “ürkütülen kurbağaya değmesi” ve YPG/PKK’nın akıllı bir stratejiyle bertaraf edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda ise Suriye’de ve Irak’ta PKK/YPG ve türevlerinin boşluğunu dolduracak alternatiflerin hazır edilmesi ve gerektiğinde sahaya sürülmesi şart. ABD, Türkiye sonuç aldığı ve DEAŞ’la mücadelede alternatif ürettiği takdirde sahadaki gerçekliği kabul etmek durumunda kalacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 7
Merkez bilançoları küçültülsün mü?

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Merkez bankalarının bilançolarını sorun çıkartmadan küçültmeleri gerek. ABD Merkez Bankası bilançosu 4.5 trilyon dolar. Bu kabaca GSYİH rakamının yüzde 25 kadarı, halbuki daha evvel, yani kriz öncesi bilanço sadece GSYİH oranı olarak yüzde 7 kadardı. İngiliz Merkez Bankası da ABD’ninki kadar genişlemişti. Avrupa Merkez Bankası'nın bilançosu ise iki misline çıkmıştı. Japonya ‘nın Merkez Bankası bilançosu ise ülke GSYİH’sı kadar büyüklükte. Yani çok büyük!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 7
Devletten ilk evini alana 15 bin, evlenene 5 bin TL

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Gençlere büyük destek... Devlet ilk evini alacaklara 'konut hesabı' açmaları şartıyla 15 bin liraya kadar destek veriyor. Ayrıca 27 yaşına kadar ilk evliliğini yapanları da yine hesap açma şartıyla 5 bin lira 'çeyiz' desteği bekliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 7
  • 7
Marvel, komedinin dozunu artırıyor!

Derya Canan GÜZEL
derya.guzel@aksam.com.tr

İlk kez 2008 yılında ‘Iron Man’ filmi ile tanıştığımızda bu denli hayatımıza gireceğini pek düşünemediğimiz Marvel Sinematik Evreni, (The Incredible Hulk, Thor, Captain America, The Avengers, Agents of S.H.I.E.L.D., Ant-Man, Doctor Strange) şimdi de hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak yeni filmiyle karşımızda…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN