FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (27 Şubat 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (27 Şubat 2017)

  • 1
  • 6
Aydın Doğan'ı 'Karargah' kurtaramaz!

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

O manşet, hem Hürriyet'in eski alışkanlıklarından kalma bir algı operasyonudur hem de FETÖ'yle mücadelenin had safhaya ulaştığı bir dönemde ilişkilerinin ayyuka çıkmasının yarattığı psikolojinin bir sonucudur. Biliyorsunuz Aydın Doğan'ın FETÖ'den tutuklanan Ankara Temsilcisi Barboras Muratoğlu'nun holdingin özellikle yargıyla ilgili sorunlarını örgütün üst kademeleriyle çözdüğünü ortaya çıkarmıştım. Bu yüzden yazarlarına talimat verip üzerime saldırtan Aydın Doğan'ın yaşadığı endişe her geçen gün büyüyor...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Ferrada Hürriyet okusun...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

El-Bab’da birçok şehit vererek Türkiye için idam sehpası kurmak isteyenlere büyük bir şamar indirmiş siyasi liderlik/milli ordunun arasını açmaya dönük “Karargah rahatsız” manşeti, aslında siyaset dışı mekanizmaların çalışması için bir çıra yakma niyetiyle atılmış gibi. Büyük bir sorumsuzluk... El-Bab’da, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da şehit olmuş asker, polis ve vatandaşlarımıza büyük bir hakaret. Türkiye’nin bunca bedel ödeyerek bölgede elde ettiği üstün pozisyonuna zarar verecek bir hamle.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Hürriyet, hangi karargâhın sesi?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

“Karargâh rahatsız” manşeti, Türkiye’yi ordu eliyle istikrarsızlaştırma çabalarının devamıdır. Bunun sonunun nereye varacağını da millet 15 Temmuz akşamı gayet net görmüş, canıyla ve kanıyla tecrübe etmiştir. TSK’ya hâkim olan FETÖ’cü darbeciler 15 Temmuz’da devleti çökertmeye, ülkeyi işgale açık hale getirmeye kalkıştı. Orduyu siyasi hayatın aktörü haline getirmeye kalktığınızda bunun sonu kaçınılmaz olarak ya 28 Şubat’a, ya 15 Temmuz’a varır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
El-Bab sonrası istikamet

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Fırat Kalkanı’nın şimdiye kadarki kazanımları bir kez daha gösterdi ki Türkiye’nin güvenliği sınırlarımızın ötesinden başlıyor. Suriye toprakları tabii ki Suriyelilerindir. Fakat kaos ve boşluktan istifade o topraklardan gelen saldırılarda bir tane vatandaşımızın bile zarar görmemesi için pro-aktif önlemler almaya devam edilmeli.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Sistem değişimiyle bölücülük tarihe mi karışacak?

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Ülke bütünlüğünü, millet egemenliğini, yurttaş temelinde eşitliği öngörmeyen, bölücü/ayrılıkçı bir dile dayanan hiçbir hareketin başkanlık sisteminde siyaseten var olması imkânsızdır. Bu durumun neticelerinden biri, demokratik süreçte yer alan partilerin, siyasi bir işlevinin olması için etnik, cemaatsel, zümresel, sınıfsal ayrılıkçı bir dil yerine entegre edici bir siyasi dil geliştirmek durumunda kalmaları; ikincisi ise, görevleri halkın taleplerini siyasete taşımak olan partilerin ‘teröre karşı tavır alarak’, siyaset sahnesinde meşru varlıklarını korumaları olacaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Yeni talimatla bankalar promosyonu artırabilir

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, cuma günü yaptığı açıklamayla emeklinin içine su serpti. Promosyon konusunda endişeli olan emekliler artık hiçbir şart aranmadan ödemesini alabilecek. Bankalara verilen bu talimat sonrası 'iki tip promosyon' ortaya çıkabilir, bu da rakamı yükseltebilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN