FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (27 Nisan 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (27 Nisan 2017)

  • 1
  • 6
Coni’leri vurduk biz

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Ey yıllarca “Bağımsız Türkiye” diye bağıranlar... Ey emperyalizm karşıtları… Ey “üniter devlet” diye mangalda kül bırakmayanlar... Ey yıllardır Türkiye’den “haysiyetli dış politika” izlemesini isteyenler ve diğerleri... İşte bağımsız bir ülke böyle olur! Haysiyetli dış politika böyle izlenir! Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü de bu şekilde korunur! Batı’nın peşine takılıp, onların yürüttüğü algı operasyonlarının esiri olarak yaşadığı ülkeye saldırmakla değil! Anlamış olduğunuzu sanırım…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Hasta adam öksürdü...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Bizler de kendimizi artık Batılı gözüyle değerlendirmekten vazgeçmeliyiz. Ortaklıklarımızı çeşitlendirmeli ve potansiyellerimizi fark etmeliyiz. Bütün Avrupa işi gücü bırakmış Türkiye ile uğraşıyor. Herhalde bunun bir nedeni var. Bu kararlar çöp değerindedir. Tuttuğumuz yol doğrudur. Teröre geçit vermedik, darbeyi önledik, hükümet sistemini millileştirdik. Ne kadar gurur duysak azdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Fotoğrafa bakmak

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

Bizim siyasetten muradımız ve beklentimiz, ‘nizamı âlem’ ideali ve ‘devleti ebed müddet’ iddiasını sürekli diri ve gündemde tutmasıdır. Öte yandan; hayatta karşılığı olmayan; hayata ve insanlara dokunmayan her türlü zihinsel üretim ise entelektüel gevezelikten başka bir değer kazanmaz. Bundan ötesi; sadra şifa olmayacak şeyler hakkında tartışıp durmaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Suikast çağrısı veya Batı topyekun çıldırdı mı?

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Bugün Türkiye, bizzat kendi kaderine ve hukukuna sahip çıkan 15 Temmuz’da bir faşist darbeyi tankıyla topuyla mağlup eden halka sahiptir. Bugün bu ülke, Batı ne der, diğerleri ne düşünür diye endişelenen, halkından kopuk, korkak siyasetçilerin yönettiği bir ülke olsaydı, Batılı merkezler bu ahlaksız tavırlarından bir şeyler elde edebilirlerdi fakat Türkiye değişmiştir, anlamadıkları budur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
ABD'de zenginlerin vergilerini düşürmek?

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Kansas Valisi Sam Brownback konservatif bir maliye politikası ortamında vergileri düşürdü ama büyüme gelemedi. Diğer yandan Kaliforniya, Jerry Brown döneminde vergileri yükseltince Cumhuriyetçilerden intihar ediyorsunuz feryatları yükseldi, tersine istihdam artışı ve de büyüme gerçekleşti. Yani zenginlerden alınan vergiyi düşürüp, büyüme sağlamak tarihte başarılı olamamış bir politika. Trump’a da faydası olamayacak! Bekleyip görelim!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Çalışmadan emekli olmak isteyenler ne yapmalı?

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Kulağa ilk etapta biraz garip gelse de çalışmadan da emekli olmak mümkün. Bunun için isteğe bağlı sigortalı olmak ve Bağ-Kur statüsünde her ay en düşük 568 TL prim yatırmak gerekiyor. İşte çalışmadan emekli olmanın ayrıntıları...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN