FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (27 Mart 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (27 Mart 2017)

  • 1
  • 5
Takkeler de maskeler de düştü...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Biliyorsunuz, bakanlarımızın soydaşlarımızla buluşmalarına faşizan uygulamalarla izin vermeyen, Türkiye kökenli AB vatandaşlarına polis ve köpeklerle saldıran Avrupa ülkeleri çok alıngan çıkmışlardı. Söz konusu hayır kampanyası olunca veya terör örgütleri faaliyetlerine karşı çok hoşgörülü olan Avrupalı devletler, evet kampanyası yapanlara dönük kabul edilemez davranışların Nazi zihniyetini çağrıştırdığını duyduklarında çok öfkelendiler.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
“Kill Erdoğan” pankartının anlamı

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Türkiye, anayasa referandumuna giderken ilginç bir durumla karşı karşıyadır. Gün geçmiyor ki herhangi bir Avrupa ülkesinde ne kadar terör örgütü varsa bir araya gelsin ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere açıkça Türkiye’yi hedef gösteren eylem yapmasın. Bu terör örgütlerinin yanında/arkasında kim vardır? Bu olayların tesadüfen meydana geldiğini düşünmek saflık olacağı için, bu örgütlerin arkasında o ülkelerin istihbarat örgütlerinin bulunduğunu söylemek sadece malumun ilamı sayılmalıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Küresel siyaset buhranda, Türkiye ne yapacak?

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Önümüzde krizi fırsata çevirme şansımız var. Herkesin başını kuma gömdüğü, sorunlarını dışarıya yansıttığı ve konjonktüre sığındığı bir dönemde Türkiye, uzun vadeli yatırımlarla ve sorunlarını kendi dinamikleriyle çözerek bu yeni küresel sistemin kurucu aktörlerinden birisi olabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Krugman’dan kurtuluş yok!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Ryan Krugman’a göre seçim öncesi , ABD bütçesini hazırlarken garibandan kısıp zenginlere fon aktarmayı ayarlamış. Bu da zenginlere verginin düşrülmesi ile gerçekleştirilmiş. Krugman o günlerden beri Ryan’ı izlemekte imiş. Ama bu sefer iş farklı yöne gitti. ABD’de Devletin “Congressional Budget Office” kurumu Ryan’ın söylediklerinden neyin doğru neyin yanlış olduğunu ortaya çıkarmış. Bu nedenle sağlık kanunu da bugün yarın Trump tarafından geri çekilecek gibi görülüyor. Yaşayacak ve göreceğiz!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
İşveren doğum yapan çalışana 'hayır' diyemez

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Yapılan düzenlemelerle doğum yapan kadınlara önemli haklar tanındı. Birçok çalışan henüz verilen destek ve ücretli izin, part-time çalışma gibi haklardan habersiz. Herkese tanınan bu hakları işverenin kullandırmama lüksü bulunmuyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN