FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (26 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (26 Temmuz 2017)

  • 1
  • 5
El ele FETÖ’ye çalışıyoruz

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Bakmayın siz kuyruğu dik tutmak için son günlerde sergiledikleri şovlara. Gelen haberlere bakılırsa iyi değiller. Hem de hiç iyi değiller. İçlerinde koğuşlarda hıçkıra hıçkıra ağlayanlar var. Cezaevleri, aileleri ile yaptıkları görüşmelerin ardından bir köşede taş kesilip, saatlerce donuk bakışlarla başka alemlere giden FETÖ’cülerle dolu. Aralarında psikiyatriye sevk edilenler bile bulunuyor... “Beter olsunlar” diyebilirsiniz...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
S-400 endişesi ve maraton!..

Hikmet GENÇ
hikmetgenc1@aksam.com.tr

FETÖ'den tutuklu sanıklar için miting meydanında yoklama çeken kimdi?.. 100 bin kişi tutuklandı deyip feveran eden, “OHAL'i kaldırın, KHK'ları geri alın..” deyip FETÖ'ye nefes borusu olmak için yırtınan kimdi?... 15 Temmuz'a “kontrollü darbe” diyen kimdi?.. FETÖ sanığı için maraton yürüyen kimdi?.. Velhasıl “Düşmanımın düşmanı dostumdur” deyip, düşmanı dost edinen kim?.. Durmak sana iyi gelmedi, sen yürümeye devam et abi!..

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Kemal Bey Sevr'e çalışıyor

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

O tanklar, Kemal Bey'in önünden çekilirken milletimizin üzerine ölümcül mermiler yağdırmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu, 'Lozan' edebiyatıyla CHP tabanını aldatabilir, Sevr'e çalışan gerçek yüzünü gizleyebilir; fakat, 15 Temmuz'da savaş uçaklarına, helikopterlere, tanklara ve toplara geçit vermeyen, Lozan'ı ikinci kere sağlayan bu milleti aldatamaz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Sol batıdan mı doğar?

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Eskiden bu yana ‘Türkiye’nin sol yanı eksik’ diye söylenenlerin çoğu, sol derken daha çok batıdaki sosyal demokrat partilere gönderme yaparak siyasal yelpazede bir siyaset tarzı olarak sosyalizmden sosyal demokrasiye uzanan, siyasete denge getirecek siyasi fikirlere ihtiyaç bulunduğunu belirtirler. Buna benzer fikirleri savunanların aklındaki model elbette Batı ülkelerinde görülen sağ ve sol kutupları ekseninde yaşanan siyasal mücadeleler ve demokrasinin bu çerçevede kurduğu diyalektiğin istikrar içindeki işleyişidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
ABD, Almanya’ya karşı 14 kısım tekmili birden!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Almanya’da kadınların da işte çalışma oranının artırılması gerekiyor. Tabii Almanya’da aşırı tasarrufun bir sorun olduğu düşünülmüyor. Ancak Angela Merkel ve de arkadaşlarının da, bir süre sonra aşırı tasarrufun da kendi ülkeleri için bir zayıflık haline gelmesi gerçekleşecek sözünü anlamaları gerekiyor. Merkel’in serbest ticareti desteklemesi doğru bir yaklaşım. Ama bir süre sonra tasarruf fazlası olan ülkelerin de sorun yaşadığını, Merkel ve ekibi de anlamak zorunda.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN