FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (25 Mayıs 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (25 Mayıs 2017)

  • 1
  • 6
Çatı adayı çatıyı çökertirse...

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Halk arasında güzel bir söz var: Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Ayrıca, “taşıma suyla değirmen dönmez” de denir. Artık yeni sistemde siyasi parti genel başkanlarının veya etkili kurmaylarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları kaçınılmaz bir gerekliliktir. Deniz Baykal bunu anlatmaya çalışıyor, Kılıçdaroğlu da bu gerçekte yüzleşmekten korkuyor. Taşlar şimdiden yerinden oynamaya başladı!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Türkiye, ABD ve AB’nin aksine neyi başardı?

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Böl/yönet stratejisi üzerimizde belli bir oranda başarılı olmuştur. “Yerli ve milli” anlayış derken, eski tür bir asabiyeyi, bir grubun hâkimiyetini değil, bu ortaklaşmayı ima ediyoruz. Esasında 15 Temmuz bu birleşmenin alt yapısı için en önemli bilinci oluşturdu. CHP ve liderinin 15 Temmuz’a saldırısı bu birleşmeyi önlemeye dönük bilinçli bir stratejidir. Tıpkı 28 Şubat ve sonrasındaki sayısız girişim gibi, bu son çırpınışlar da temel irade olan millet ve zamanın engeline takılacaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
Liste beklentisi

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

Türkiye’nin yeniden inşa ve ihya sürecine girmişliği; Ve bu ameliyenin AK Parti eliyle yapılacağı söz konusu ise, ki öyledir, öyleyse bu inşa ve ihya sürecini yönetecek kadroyu oluşturacak zevatın tek tek değerlendirilmeye tabi tutulmasından kimse kaçamaz. Aynı şekilde, beklentinin az veya hiç olmaması durumuna baktığımızda ise; Olmayan beklenti kendi zatına dair ise problem yok…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
ABD ve terörle işbirliğinin neticeleri!

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Öncelikle İngiltere’nin maruz kaldığı insanlık dışı terör saldırısını nefretle kınamak, bu tür alçakça saldırılara daha önce defalarca muhatap olmuş biz Türklerin hassasiyeti ve insani tepkisidir. Bu insanlık değerlerini kaybetmiş katillere verilmesi gereken ilk cevap, teröre karşı mücadelede ortak tavır almak olacaktır. Bu ortak tavırda manevi olarak birlik olmak, duygusal dayanışmanın yanı sıra bilgi paylaşımı başta olmak üzere terör örgütlerinin çökertilmesi için ortak bir mücadele stratejisinde rol paylaşımı yapmaya kadar uzanan bir dizi çalışma yapılabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Petrol stok artışı fiyatın yükselmesini engelledi!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Petrol üreticisi ülkeler petrol fiyatını yükseltmek için üretimi biraz kısarak, yani arzı biraz azaltarak, 2016'da biraz artan taleple fiyatı yükseltmeye çalışmışlardı. Ama pek başarılı olamamışlardı. Şimdi ise farkına varmış oluyorlar ki meğer, hem OPEC üyeleri hem de OPEC dışı ülkelerin çoğunda önceden düşündüklerinden çok daha fazla petrol stoku mevcut. Bu nedenle petrol üreticileri 9 ay daha petrol üretimini kısmaya çalışıyorlar ki, fiyat yükselsin.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Sendikalı işverene devlet desteği başladı

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Türkiye'de sendikalaşma oranının %12'de kalması hükümeti harekete geçirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, toplu iş sözleşmesi imzalanmış işyerlerinde asgari ücret desteği 99 TL yerine 164.7 TL olarak uygulanacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN