FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (24 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (24 Temmuz 2017)

  • 1
  • 7
Gitme halleri...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

“Elimde imkan olsa, ülkelerinden şikayet edenleri,n ülkelerini terk etmeyi düşünenlerin yurtdışında birkaç yıl yaşamalarını sağlardım” diyor bu akrabam. Çünkü hiçbir şey uzaktan göründüğü veya bizim estetize ettiğimiz gibi değil. İçine girip bakmak gerekiyor.
Şu bizim beyaz Türkler’de de bir “gitme” sevdasıdır başladı. Erdoğan’ı linç etmediklerinde ülkelerini yerin dibine batırıp, “göbeğini kaşıyan” vatandaşı gevrek bir ses tonuyla, özellikle bozulmuş bir Türkçeyle aşağılayıp “gitme” üzerine bir sohbete girişiyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 7
Ex enkırmen cihatçıymış, hocası ise ressam!..

Hikmet GENÇ
hikmetgenc1@hotmail.com

Peki “Yürüyüş ve Cihat’ fetvasını aldığı ve köşesinde açıkladığı “yeni hocası” kimmiş Uğur Dündar’ın…
Mustafa Günen…
Kim bu zatı muhterem?..
Deniz ve su ressamı!..
İşte budur… Zaten Cübbeli kim ki?!..
Fetvayı şöyle vermiş Ressam (Hoca) Günen Efendi; “Adalet yürüyüşü, aynı zamanda Kur’an’da geçen ‘Cihat’ kavramının en ideal, en mükemmel şekilde uygulanışıdır…”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 7
ABD'li komutanın güldüren sözleri

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

ABD'li komutan, Türkiye'den kaynaklı tepkileri aşabilmek için YPG'li yöneticilerden adlarını değiştirmelerini istiyor. YPG ise bir gün sonra adını 'Suriye Demokratik Güçleri' olarak değiştirdiğini bildiriyor. Thomas, aradaki 'demokratik' ifadesinin 'çok zekice bir hamle' olduğunu belirtirken, salondaki gazeteciler arasındaki gülüşme sesleri dikkat çekiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 7
Almanya’nın sorunu ne?

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Bir süredir iki taraf arasında anlamlı diyalog kurulamıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sıklıkla dile getirdiği Gabriel-Çavuşoğlu görüşmeleri, iki ülke arasındaki daha derin sorunun üstünü örtmeye yetmiyor. İlişkilerin iki ülke için de önemli olmasına rağmen, Almanya bilinçli bir şekilde Türkiye’yle ilişkileri zehirleyecek adımlar atıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 7
15 Temmuz'un sonuçları - 3 Yeni bir toplumsal uzlaşma zemini

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

15 Temmuzda ortaya çıkan birlik dayanışma ruhu, devlet ve toplum arasındaki ihtilafları ortadan kaldırmaya dönük demokratikleşme süreçlerinin çözmeye çalıştığı sorunların daha üst düzeyde aşılmasını sağlamıştır ki bu yeni bir uzlaşma zeminidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 7
Brezilya’da hapse girmeyen kalmayacak gibi

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Esas incelenmesi gereken konu Brezilya’da nerede ise tüm gelmiş geçmiş politikacıların bugünlerde mahkemelere gitmesi ve hapse mahkum edilmesi.
Bu operasyona “Lava Jato operasyonu” deniyor.
12 Temmuz tarihinde Sergio Moro adlı Federal Hakim ülkenin en itibarlı eski Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva’yı 10 yıla yakın bir hapse mahkum etti. Nedeni de bir inşaat firmasından 690 bin dolar değerinde bir apartman alması idi. Karşılığı ise firmanın petrol rafinerisinde inşaat yapması sağlanmıştı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 7
  • 7
Doğum sonrası hakları işverenin vermeme lüksü yok

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Kadınların iş hayatına daha rahat katılımı için doğum sonrası kullanabileceği birçok hakkı bulunuyor. Özel sektörde işverenlerin, kamu da amirlerin kadın çalışanlara bu hakkı kullandırmamak gibi bir lüksü yok.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN