FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (24 Ocak 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (24 Ocak 2017)

  • 1
  • 5
Millet oynayan taşları yerine oturtacak...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

PKK üst akıl ile hâlâ ortak iş yaparken, HDP’den farklı bir tavır beklemek gerçekçi değil. HDP siyaseti reddederek intihar etti. Şimdi de bu pozisyonda debeleniyorlar. PKK ve FETÖ, cumhurbaşkanlığı sisteminin üniter yapıyı, cumhuriyet rejimini ve devleti güçlendireceğini, güçlenen, toparlanan, aktifleşen devletin de hem Ortadoğu, hem Türkiye üzerinde oynanan oyunu bozacağını biliyorlar. Ve tabii ki bu değişikliğe ölümüne karşı çıkıyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Yeni sistemde söz, daima milletin olacak...

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

Türkiye’nin sistem değişikliğine ilişkin referandum süreci başlıyor. Milletin hakemliği belirleyici olacak. Referandumda millet yeni sisteme evet derse; doğrudan millet iradesine bağlı olarak işleyecek yeni sistemde, ilk defa doğrudan milletin hükümeti kurulabilecek ve yine ilk kez doğrudan milletin denetiminde hızlı dinamik karar verme süreciyle ülke için, millet için seferber olacak bir yürütme işleyişi hayata geçecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Navarro ve Çin

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Trump’ın ekonomi uzmanı Navarro 20 Ocak’tan önce pek konuşmadı. Tabii Navarro, tercihlerini ve tavsiyelerini zaman içinde nasıl olsa ortalığa dökecek. Profesör Peter Navarro bir zamanlar serbest ticareti seven akademik bir iktisatçı idi. Trump, Navarro’yu 'National Trade Council' adlı ulusal Ticaret Konseyi'nin başına atadı. The Economist’e bakılırsa, Navarro bu atama ile, merkez bankacılar hariç, dünyanın en güçlü iktisatçısı konumuna gelmiş oldu!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Engelliye 1.589 lira yakınına 1.059 TL maaş

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Yüzde 40 ila 69 engellilik oranı bulunanlara 1.059 TL, %70 ve üstü engellilik oranı bulunan ve başkasının bakımına muhtaç olanlara ise 1.589 lira aylık bağlanıyor. Eğer engelli 18 yaşın altında ise, bu kez aylığı yakınları alıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
'Antropolog şehre yaya gelir'

H.Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

'Uluslararası bir yolculuk sırasında uçak Suudi Arabistan üzerinden geçerken, hostes hava sahasından çıkıncaya kadar uçakta alkol alınmasının yasaklandığını duyurur. Bu, karanın havayı işgal etmesidir. Toprak=toplum=millet=kültür=din şeklindeki antropolojik alan denklemi kısa bir süre için havaya yazılmış olur.'

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN