FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Temmuz 2017)

  • 1
  • 6
Kriz Türkiye’nin tercihi değil, ama...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

15 Temmuz gibi hain bir saldırıyı tertip eden örgütün karargâhının ABD’de olması, terör örgütü liderinin de burada serbestçe faaliyet göstermesi nasıl açıklanabilir? Bunu hangi ülke kabul edebilir?
Almanya veya ABD ile kriz yaşanması Türkiye’nin tercihi değildir. Türkiye tehditlere pabuç bırakarak geleceğini de tehlikeye atmayacağına göre, yapılması gereken şey stratejik ortaklık ve dostluk kriterlerine göre davranmak olmalıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
İt iti dakkada!..

Hikmet GENÇ
hikmetgenc1@hotmail.com

Sonradan öğrendik ki, o da Almanya’ya gitmiş, oradan havlıyormuş meğer…
Ve sonra yine öğrendik ki orada Can Dündar ile buluşmuş… Türkiye’de casusluktan, ihanetten yargılanan.., Türkiye’ye cehennem diyen.., Türkiye aleyhine kara propaganda ve casusluk faaliyetlerini yurtdışında sürdüren Can Dündar…
Müslümanlara küfredip, millete maymun diyen Altıoklar…
Birbirlerini Almanya’da bulmuşlar…
İyi de yapmışlar…
Ee, ne demişler?..
'Hacı hacıyı Mekke’de.., hoca hocayı tekkede.., it iti dakkada bulur!..'

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
15 Temmuz’u ayrıştırmaya çalışanlar

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

15 Temmuz sonrası oluşan Yenikapı ruhunun köreltilmesi istendi. Bu konuda rol üstelenenler oldu. “Kontrollü darbe” yakıştırmalarıyla başlayıp “20 Temmuz sivil darbesi” karalamasıyla devam edip, sonuçta 15 Temmuz bütünleşme ruhunu ortadan kaldırmaya dönük “iki 15 Temmuz var” nitelemesiyle 15 Temmuz’u dahi ayrıştırma çabası dikkat çekici hale dönüştü.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
'Tarafsız' olun ama biraz da gerçekçi olun

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

PKK ve FETÖ’ye verdiği destekle Almanya’nın Türkiye’ye karşı düşmanca bir politika izlediği açıkça görülmektedir. Bu kadar açık bir Türkiye düşmanlığı söz konusuyken topu taca atmanın, yarım ağızla “ama biz de kendimize bakalım” demenin doğru bir tarafı yok. “Tarafsız” kalabilirsiniz ama meseleyi biraz da gerçekçi değerlendirmek zorundasınız. Fazlasına zaten ihtiyaç yok!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
Avrupa bono alımını sonlandırmaya hazırlanıyor!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Avrupa Merkez Bankası çalışanları ayda 68.4 milyar dolar veya 60 milyar euroluk bono alımı politikasının 7 Eylül tarihinde yapılacak toplantıda, 2018 yılında yavaşça ortadan kaldırılacağını açıklamaya hazırlanıyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Bir bahçeniz varsa…

H.Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

Türkçeye çevirisi yakınlarda yapılan Emma Clark’ın İslam Medeniyetinde Bahçe Sanatı kitabı, bu konuya dair oldukça anlaşılır, net bir çerçeve sunuyor. Hatta evinin bahçesini bu kodlar üzerinden tasarlamak isteyenlere de gayet kullanışlı bir rehber niteliğinde. İngiltere’de kraliyet ailesi tarafından yaptırılan Highgrove ‘Carpet Garden’, bir İslam bahçesinin her yerde modellenebileceğini gösteriyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN