FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Mayıs 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Mayıs 2017)

  • 1
  • 7
Tarihe tanıklık ettik

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Muhalefet ise, halen aynı yerde ve aynı tartışmalarla uğraşıyor! Ey parti yöneticileri, baylar, bayanlar... Siz farkında olmayabilirsiniz ama gerçekten sistem değişti. İster inanın, ister inanmayın... Biz de oradaydık, tarihe tanıklık ettik ve bizzat şahit olduk. Siz de görüp, gerçekleri kabul ederek değişseniz iyi olacak. Yoksa kaybetmeye mahkûmsunuz. Tabii yine de kendiniz bilirsiniz!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 7
Medeniyet: Kim olduğunu bilmek...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Kültürel bir sıçramanın tam zamanıdır. Siyasi, ekonomik, askeri başarıların bir medeniyete yol açmaması durumunda geçici olması tehlikesi vardır. Prusya tarihte buna iyi bir örnektir. Çalı ateşi gibi parlayıp sönmüştür. Kim olduğumuzun bilgisi tarihte ve bugündedir. İkisini de doğru algılamak ve bilmek iyi bir başlangıç olacaktır. Yük hisseden kendi alanında hemen işe koyulsun.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 7
Yeniden diriliş kongresi

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçildiği kongrenin diğer bir tartışma konusu da MKYK listesiydi. Kimileri kızdı, kimileri sevindi. Ancak şunu unutmamak gerekir; Erdoğan’ın genel başkan olduğu partinin yönetiminde yer alan isimler Erdoğan’ın yol arkadaşı, takipçisi, hatta askeri sayılır. Bu tarihi değişim kongresini “şu isim böyle, bu isim böyle” diyerek gölgelemeye kimsenin hakkı yok.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 7
Terörle ve İran yayılmacılığıyla kim mücadele edecek?

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Her iki sorunda da ABD’nin katkıları olabilir fakat şimdiye kadarki performansları (Afganistan, Irak ve Suriye) çözümün değil sorunun parçası olduklarını gösterdi. Hal böyleyken bölge ülkeleri olarak imkanlarımızı akıllıca kullanıp, kendi göbeğimizi kendimiz kesmenin yollarına odaklanmalıyız. Zira hem terör hem de İran yayılmacılığı doğrudan bizi, yani bölgeyi etkiliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 7
Erdoğan ve siyaset

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Başkan olmayı düşünen her kimse, kuracağı hükümetin programından, toplumdaki örgütlenmesine kadar, her alanda hem sorumluluk taşımakla mükellef hem de hesap verebilir olmayı taahhüt ederek, siyasi bir kimlik taşıyıcısı olarak ortaya çıkacaktır. Bundan sonra parti genel başkanları veya siyasette liderlik deyince akla gelecek ilk soru, ilgili şahsın Başkan adayı olabilecek vasıflarda biri olup olmadığıyla ilgili olacaktır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 7
Macron ekibini kuruyor!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Fransa’nın yeni seçilen genç Başkanı Emmanuel Macron, kendisinin siyasette yeni olması ve de az sayıda üyesi olan yeni bir parti kurmuş olmasından dolayı, hem muhafazakarlar, hem de sosyalistlerden bakan adayları seçerek ekibini ve de oylarını çoğaltmaya ve destek almaya çalışıyor. Macron’un yeni Partisi “ LaRepublique En Marche” 11 Haziran tarihinde seçime girecek. Yeni parti parlamentoda 577 koltuk olmasına rağmen, sadece 552 kişilik bir aday kadrosuyla seçime katılacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 7
  • 7
İş arkadaşının tanıklığı fazla mesaiyi ispatlayabilir

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Haftada 45 saatin üzerinde yapılan çalışma fazla mesaidir. Çalışan fazla mesai ücreti için işverene dava açarsa, işle ilgili atılan mailler veya bir çalışma arkadaşının şahitliği delil olarak kabul ediliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN