FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Mart 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Mart 2017)

  • 1
  • 4
Almanlar, FETÖ ve cinayetleri

Emih PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Almanlar, PKK’yı önce “terör örgütü” ilan ederler, sonra ellerine bayrak ve flama verip, Türkiye aleyhine sokağa salarlar. Mesela, bizimle AB üyeliği için müzakerelere başlarlar, sonra da attıkları imzayı inkâr eder, kural değiştirir, “Böyle yaparsan seni üyeliğe almayız” bile diyebilirler. Hitler’in torunları bunlar. Maskeli balodur bütün hayatları. Kitlelere yönelik propagandaları “yalan” üzerine oturtan Göbels’tir ataları. Bugün de yaptıkları aynı değil mi? Görüyor ve yaşıyoruz işte!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 4
Avrupa’yla yeni dönem

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Hükümet sistemi değişikliğinin arifesinde Avrupa’da Türkiye karşıtı soğuk rüzgarların esmesi elbette manidar. Zira Türkiye, Avrupa ile bu yüzyılın başında kurduğu ilişkileri yeniden gözden geçiriyor. Ankara, Batı’ya sırtını dönmeden ama dizginlerini de Batı’ya teslim etmeden, yeni bir istikamete doğru yelken açtı. Batı ise bu geçiş sürecini sıcak karşılamadığı gibi türlü yöntemlerle de engellemeye çalışıyor. Avrupa’yla yaşanan krizin arkasında işte bu tarihî değişim süreci var.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 4
Dünya ekonomisi toparlanmaya başladı!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

ABD tam istihdam durumuna çok yakın. Ücretler de yüzde 2.8 arttı. Ancak prodüktivitenin bir türlü artmaması, Trump’ın vaad ettiği yüzde 4 büyümeye pek olanak sağlamayacak. ABD bu yıl yüzde 2 civarında büyür. Tabii Avrupa’daki seçimlerde popülist partilerin hükümetleri ele alması da euro için endişeler endişeler yaratabilir. Yani riskler de var ama gene de global ekonomi artık pozitife döndü tezi yaygın kabul görmekte.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 4
Maskeli balo neden bitti?

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Batılı merkezler hep bu doğrultuda çalışmışlardır. Bugüne kadar Türkiye’ye tahammül etmelerinin sebeplerinden birinin Soğuk Savaş olduğun söylemiştim, diğer sebep ise Türkiye’nin Ortadoğu’da etkisiz kalmasıydı. Şimdi durum değişti ve Batılı istihbarat merkezleri oyunu açık oynuyor. Bugünden sonra birileri için Batıperestliğin hâlâ bir anlamı olacak mı? Merak ediyorum.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN