FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Haziran 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (22 Haziran 2017)

  • 1
  • 5
İzliyorum seni kaset kuryesi

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Biliyoruz, takip ediyoruz ve bizim gibi başka bilenler ve takip edenler de var. Şimdi, Kaset Kuryesi yeni oyunlar peşinde. Ama köprünün altından çok sular aktı; yıprandı, zedelendi ve güven bunalımı sorunu yaşamaya başladı. Çevresine yönelik “etkisizleştirme” operasyonlarını yürütürken, kendisi de hayli itibar ve güven kaybına uğradı. Artık, eskisi kadar kullanılma kabiliyetine sahip değil!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
Anlama yetişmek...

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

“Zaman, insana verilmiş hem tatlı hem de acı bir armağandır. Hayat, var olmak için kendine koyduğu hedeflere uygun ruh geliştirmesi için insana tanınmış bir süreden başka bir şey değildir ve insan bu gelişimi gerçekleştirmek zorundadır.” Sizlere de tavsiye edeceğim değerli Rus yönetmen Adrey Tarkovski, “Mühürlenmiş Zaman” adlı bir tür deneme olan kitabında böyle söylüyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
‘Büyük hikaye’ beklentisi

Hüseyin BESLİ
atifhuseyin@gmail.com

Toplumu yeniden millet kılabilmek için; Her bir ferdin kendisini içinde bulabileceği büyük bir hikaye yazmak ve insanlara sunmak mecburiyetindedir. Aksi halde dirlik, düzenlik zor sağlanır. Aksi halde harici ve dahili bedbahtlar zor bertaraf edilir. Aksi halde fırsatlar ve imkanlar harcanmış olur. Umarım; verilen nimetlerin ve önümüze çıkan fırsatların, kadrini, kıymetini bilemeyenlerden olmayız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
Yol ayrımında milliyetçiler ve diğerleri

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Önceki yazımda ‘Ülkücüler Kemalistleşiyor mu!’ diye sorarken, kendisini milliyetçi diye tanımlamasına rağmen tipik Kemalist söylemin dışına çıkamayan bir anlayışın yaygın olmasa da faal olduğundan, görünür olmasından söz etmiştim. Bu durumun ortaya çıkmasının ilk nedenini Kemalist ideolojiyi yani tipik Batılılaşmacı/mandacı anlayış etrafında örgütlenmiş bir stratejiye bağlamıştım. İkinci ve daha önemli neden ise milliyetçilik düşüncesinin kendi tarihsel çizgisini sürdürmede yaşadığı sorunlarla ilgilidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
15 yıl, 3.600 günle istifa eden kıdem tazminatını alır

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Bugünkü kıdem tazminatı sistemine göre, 8.9.1999 ve öncesinde ilk kez sigortalı olmuş kişiler, 15 yıl, 3.600 günle istifa ederek, kıdem tazminatına hak kazanabilir. Bunun için SGK’dan yazı alıp işverene verilmesi gerekir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN