FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (21 Temmuz 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (21 Temmuz 2017)

  • 1
  • 7
Ajanlık faaliyetini Can Dündar mı yönetiyor?

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

MİT TIR'ları davasında casusluktan yargılanan Can Dündar, Almanya'ya kaçtıktan sonra 'insan hakları' maskesiyle hedef ülkelerde ajanlık faaliyeti yürüten derneklerin gözdesi oldu. Türkiye karşıtı kuruluşlardan ödüller alıp, belgesellere konu oluyor. Uluslararası Af Örgütü, Sınır Tanımayan Gazeteciler gibi 'derin yapılarla' sıkı ilişki içinde olan Dündar'ın tezleri, söz konusu kuruluşlar tarafından Türkiye düşmanlığının argümanları haline dönüştürülüyor. İşin merkezi ise Büyükada sonrası çılgına dönen Almanya!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 7
Sen dik durursan onlar eğilir

Emin PAZARCI
emin.pazarci@aksam.com.tr

Ne Amerika, ne de Rusya bizi Suriye’de istiyordu. Buna rağmen tek başımıza Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yaptık. Gittik, oturduk. Artık Rusya bölgede Türkiye olmadan denklem kurulamayacağını söylüyor. ABD ise, istese de istemese de bu varlığa rıza göstermek zorunda kalıyor. Süper güç denilen Amerika’ya “Bak adamlarına sahip ol, bizi taciz etmesinler” diyoruz. Ettikleri takdirde de PYD’nin PKK’nın tepesine biniyoruz. Amerikalılar ise, hasar tespiti yapmaktan öteye gidemiyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 7
ABD ve Almanya ile neden hep karşı karşıya geliyoruz?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Devletin ABD’yi karşısına alma gücünden çok daha fazladır ve bu yolda ciddi bir ilerleme de kaydedilmiş durumda. Türkiye’nin bekasını tehdit eden gelişmeler karşısında devlet, ABD’yi de, Almanya’yı da karşısına alacak güç ve iradeye sahip. Batı’nın içerideki işbirlikçilerine de bundan böyle nefes aldırılmayacak. Türkiye, Batı’nın diplomatik tehditlerine boyun eğecek noktayı çoktan aşmış durumda; bu gerçeği yakında herkes daha iyi görecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 7
Körfez’in çıkmazı ve sorumlu yetişkinlerin vazifesi

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır önderliğinde bir grup Arap ülkesinin Katar’a yaptırım kararlarını açıklamasının üzerinden neredeyse iki ay geçti. Yapay bir kriz ve beraberinde ortaya koyulan karşılanması imkânsız talepler Katar karşıtı bloğun stratejik hesapsızlığını aynı zamanda nobranlığını ortaya koymaktaydı. İçerisinde Türk üssünün de olduğu 13 talep hiçbir uluslararası destek göremeden eridi. Taleplerin genel geçer ifadelerle bezenmiş 6 maddeye indirgendiği konuşuluyor. Diğer bir ifadeyle Körfez’in çıkmazı, yüksek tuttukları pazarlık elinin boş kalmasıyla sonuçlanmak üzere.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 7
Venezuela’nın toparlanması ancak objektif seçim ile mümkün!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Venezuela’nın en büyük düşmanı zaman. Eğer en kısa zamanda seçim yapılması konusunda anlaşılamazsa, Venezuela’da demokrasi gündeme gelemez ve de seçilmiş bir yeni hükümet de kurulamaz. Birçok Venezuela vatandaşı komşu ülkelere göç etmeye başladı. Çünkü Venezuela’da artık ilaç ve yiyecek bulmak mümkün değil.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 7
10 yıl çalışıp yaştan emekli olmak mümkün

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

Emekli olabilmek herkesin hayalidir. Çalışanlar işe girdikten birkaç yıl sonra ne zaman emekli olacaklarını hesaplamaya başlarlar. Ancak genellikle normal emeklilik için gerekli şartlar hesaplanır ve buna göre bir plan yapılır. Bunun yanında bir de yaştan emeklilik hakkı söz konusudur. Yaştan emeklilikte daha düşük prim ödeyerek emekli olunur. 10 yıl çalışan bir kişi yaştan emekli olma hakkına sahip olabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 7
  • 7
Onlar da orta yaş krizine giriyor!

Derya Canan GÜZEL
derya.guzel@aksam.com.tr

14 sene önce yazar ve yönetmen Yann Samuel’in dönemine göre oldukça yenilikçi sinema diliyle kalbimizi fetheden ve romantik komedi janrasında kült mertebesine erişen ‘Jeux d’endants’ filminin ardından oyunculuk kariyerlerinde uluslararası bir tanınırlık kazanan Guillaume Canet ile Marion Cotillard’ı daha sonra birçok yapımda izledik. Guillaume Canet’in kendisine eşlik eden bir yazar kadrosu ile birlikte yazıp yönettiği bu eğlenceli filmde ise oyuncu çift yine birlikte ama bu kez gerçek hayattaki Guillaume ile Marion’u canlandırmak üzere beyazperdedeler...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN