FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (21 Mart 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (21 Mart 2017)

  • 1
  • 6
Zekeriya Öz, Almanya’dan ‘iltica’ istedi

Murat KELKİTLİOĞLU
murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Peşlerine düştüğümüz hatta Almanya’daki açık adreslerini verdiğimiz Öz ve Kara, sık sık Fransa ve Belçika’da tur atmaya başladı. Türk Interpolü, iki firari eski savcı hakkında kırmızı bülten başvurusunda bulundu. Interpol ise kırmızı bültene ‘gerek yok’ kararı verdi. Bu karar inanın hiç şaşırtmadı beni. Onca delil ve belgeyi yok saydılar. Bu arada, BND, korumaya aldıkları Öz ve Kara’ya bu kararı iletti. Firari savcılar da bunun üzerine, Interpol’ün bu kararını dosyalarına koyarak Alman makamlarına başvurarak ‘iltica’ talebinde bulundu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 6
Avrupa yeniden infilak mı ediyor?

Markar ESAYAN
markar.esayan@aksam.com.tr

Avrupa 1945’te artık küresel bir güç değildi. Lakin kendisinden beklenmeyen bir hamleyle prestijli “Avrupa Düzeni” fikrini gerçekleştirdi. Ama bunu şimdilerde içine kapanarak, ırkçılığa teslim olarak harcamakta. O yüzden, iki savaş arasındaki faşizm, işsizlik, Alman hegemonyası ve çatışma şartlarına savruluyor. Bir de buna 100 yıl önceki gibi uluslararası güçlerin dengeye gelememesi belirsizliği ekleniyor. Avrupa’nın durumunun kısa özeti böyle..

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 6
15 Temmuz’dan 16 Nisan'a Avrupa’ya demokrasi dersi

Yaşar HACISALİHOĞLU
yasar.hacisalihoglu@aksam.com.tr

Avrupa Konseyi’nin anayasalar konusunda danışma nitelikli kuruluşu olan Venedik Komisyonu’nun 16 Nisan’a ilişkin Türkiye raporu da bir başka garabeti yansıtıyor. Raporda vahim çelişkilerin yanı sıra bütünüyle siyasi bir bakış açısıyla Türkiye’nin halk oylamasını etkilemenin çabası sergileniyor. Ne yaparsa yapsınlar, ne kadar çırpınırsa çırpınsınlar. Son sözü millet söyleyecek, bir kez daha demokrasi dersi verecek...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 6
Hollanda hükümeti kaç partiyle kurulabilecek?

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

Belçika 2010 seçiminde bir hükümet kurabilmek için tam 541 gün çabalamış. Son yıllarda hem İspanya hem de Yunanistan da bir parlamentoyu kurabilmek için tam iki seçim yapmak zorunda kalmışlar. Hollandada, bu sefer bazı partiler de Bay Wilders ile katiyen hükümet kurmayacaklarını peşinen söyledikleri için beş veya altı partilik bir hükümet bile kurulabilirmiş.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 6
‘Kâbe’de selfie

H.Hümeyra ŞAHİN
humeyra.sahin@aksam.com.tr

Mimaride, musikide, edebiyatta ve sanatın diğer türlerinde nasıl ki, usul, ölçü ortadan kalktığında bir kakofoni, karmaşa ortaya çıkıyorsa, insan tavır ve davranışlarında da edep ve adap yok olduğunda manasızlık, usulsüzlük ve bayağılık tezahür eder. Edep ve adap, tavır ve davranışları rafineleştirir, herşeyi anlamıyla buluşturur ve herşeye layıkıyla muamele etmeyi öğretir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 6
  • 6
Gündelikçi çalıştırana da teşvik ve erteleme var

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

İşvereni rahatlatmak ve istihdamı artırmak hedefiyle bu yıl da devam eden asgari ücret desteğiyle prim erteleme teşviki, evinde ayda 10 günden fazla gündelikçi çalıştıran kişileri de kapsıyor. Asgari ücret desteği prime esas kazancı günlük 110 TL’nin altında kalan kişileri kapsayacak şekilde otomatik olarak uygulanıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN