FOTO GALERİ

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (20 Mart 2017)

Gündem ve haberleri Akşam Gazetesi yazarlarından takip edin (20 Mart 2017)

  • 1
  • 5
Kemal Bey, kasetin siyasi ayağı kim?

Kurtuluş TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

Son zamanlarda yaptığı şovlarla milli bir figür olmadığını yeterince kanıtladı. Halbuki biraz dürüst ve cesur olsa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun davetine uyarak kumpasın peşine düşse Kemal Kılıçdaroğlu, bu kadar pervasız davranamazdı. Kemal Bey’e söylenecek çok söz yok; o, FETÖ’nün kolunun altına sıkıştırdığı dosyalarla kariyer basamaklarını çıkmış, kaset kumpasıyla “genel başkan” olmuş bir isim. Peki ya Deniz Baykal? Neden hâlâ kaset kumpasını yediği günün sabahında olduğu gibi Gülen’e “teşekkür ettiği” ve “selam çaktığı” yerde duruyor? Tuhaf değil mi? Her şeyden önce ayıp, hem de çok ayıp.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 2
  • 5
18 Mart 19-15 Temmuz 20-16 Nisan 2017

Ufuk ULUTAŞ
ufuk.ulutas@aksam.com.tr

Türkiye’nin içinden geçtiği şu kritik dönemeçte iman ve imkanlara çevirmekten başka çaremiz yok. 16 Nisan sonrası sistemsel dönüşümle birlikte her türlü meydan okumaya hazır devlet kurumları, teknoloji ve insan kaynağı oluşturmak Çanakkale’de imkansızlıklarla boğuşan, 15 Temmuz’da göğsünü siper eden millete karşı hepimizin vazifesi. İman ile imkanı birleştirmek zorundayız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 3
  • 5
Yüz yıl sonra

Vedat BİLGİN
vedat.bilgin@aksam.com.tr

Soğuk Savaşın bitimden sonra Batı’nın Türkiye karşıtlığını saklamadan açıkça ortaya koyduğu bir sürece girmiştir; bilhassa küreselleşme rüzgârlarıyla birlikte Türkiye’nin yeni Ortadoğu siyaseti bölgesel gelişme eğilimine yönelince söz konusu Batı’nın yıkıcı siyaseti iyice görünür olmuştur. Yüz yıl sonra bir sayfa tamamen kapanıyor… Türkiye Batı’ya bağımlılık ilişkilerini söküp atıyor. Parlamenter sistem adı altında örgütlenmiş mevcut sistem içinde bürokratik tahakküm geleneği ile Batı vesayetini üreten yapı milli ve demokrat bir tavırla tasfiye ediliyor. Kıyamet bundan kopuyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 4
  • 5
ABD’siz dış ticaret başlıyor!

Deniz GÖKÇE
deniz.gokce@aksam.com.tr

İkinci Dünya Savaşından sonra, ABD ülkeler serbestçe birbirinden emtia alıp satabildikleri taktirde, tüm ekonomilerin kazanacağı ilkesini dünya’ya kabul ettirmişti. Ancak şimdi ABD’nin başına gelen Trump yönetimin dış ticaret anlaşmalarını peş peşe iptal etmesi , global çapta ülkeleri, ABD’yi dahil etmeden dış ticaret anlaşması yapmaya mecbur bıraktı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
  • 5
  • 5
10 yıl çalışıp yaştan emekli olmak mümkün

Okan Güray BÜLBÜL
ogbulbul@hotmail.com

9 Eylül 1981'den önce ilk kez sigortalı olmuş kadınlar ve 23 Mayıs 2002 itibarıyla 15 yıl sigortalılığı bulunan kadınlar 50 yaşında ve 3.600 prim günüyle, 9 Eylül 1976'dan önce ilk kez sigortalı olmuş erkekler ve 23 Mayıs 2002 itibarıyla 15 yıl sigortalılığı bulunan erkekler 55 yaşında ve 3.600 gün primle emekli olabilirler.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN